Kazališni Epicentar u travnju 2018. organizira prvi showcase kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta u Hrvatskoj pod nazivom "1st Croatian TYA and Puppet theatre Showcase" na kojemu će biti prikazano 13 predstava zadjecu i mlade u produkciji deset hrvatskih kazališta i umjetničkihorganizacija.

Showcase će se održati u pet gradova (Varaždin, Čakovec, Osijek, Karlovac i Zadar), a osim što će domaća publika imati priliku vidjeti razne produkcije, na showcaseu će uz njih, predstave gledati istrani producenti raznih festivala i kazališta za djecu i mlade i/ili lutkarskih kazališta.

U prosincu 2017. godine Kazališni Epicentar je raspisao natječaj na koji se
prijavila nekolicina hrvatskih, a i stranih kazališta sa svojim produkcijama nastalim u zadnjih pet godina.

Stručno povjerenstvo koje čine Miran Hajoš (predsjednik Kazališnog Epicentra), Romano Bogdan(predsjednik hrvatskog centra Assitej), Jasminka Mesarić (predsjednica hrvatskog centra UNIMA), Iris Pavić-Tumpa i Leo Vukelić, odabralo je trinaest predstava koje će publika imati priliku vidjeti u pet hrvatskih gradova u periodu između 23. i 27. travnja 2018. godine.

Predstave koje će biti prikazane u tjednu prvog hrvatskog showcasea kazališta za djecu i mlade i lutkarskih kazališta su: "Deveta ovčica" Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, "Najbolji prijatelj" Zorin dom Karlovac, "Wanda Lavanda" GKL Rijeka, "Som na cilom svitu"- GKL Split, "Karlson s krova"- KLZ, "Nečisti i djevojka" -KLZ, "2:14" Kazalište Virovitica, "Kaštanka" Kazalište Virovitica i KLZ, "A ko si ti" Pinklec Čakovec, "S razlogom" Pinklec Čakovec, "Moja obitelj i jedan jež" Smješko
Zagreb, "Trg ratnika" UAOS, "Bija baja buf" VRUM.

 

Kazalište lutaka Zadar  ima čast kroz dva dana sudjelovati s čak tri predstave dana 26.04.2018.g. u 20  sati  biti će izvedena predstava "Nečisti i djevojka".
Dan poslije  27. travnja u 10 sati predstava "Kaštanka" te "Karlson s krova" u 18
sati . Ugostiti ćemo ansambl GKL Split koji će svoju predstavu "Som na cilome
svitu" prikazati u 12 sati  u velikoj dvorani HNK Zadar, najavili su iz Kazališta lutaka .