Otvorimo vrata Pričograda!, pozivaju iz Osnovne škole Bartula Kašića. 

Unatoč svim novim medijima, modernim tehnologijama i načinima komunikacija, ipak je lijepa i živa riječ nešto što oduvijek spaja ljude. Još uvijek je najljepše kada roditelj djetetu prije spavanja ispriča priču za laku noć. Takve priče pamte se za cijeli život.

Einstein je govorio o tome kako da svoju djecu učinimo pametnijom: „Ako želite da vam djeca budu pametna, čitajte im bajke. Želite li da budu još pametnija, čitajte im još više bajki." Bajke razvijaju maštu.

Tim mislima i činjenicama vođene, kazališna glumica Žana Bumber i učiteljice iz OŠ Bartula Kašića, Meri Popović i Elza Nadarević Baričić, došle su na zanimljivu ideju da se u Zadru prvi put organizira svojevrsni festival pripovijedanja. U želji da kod djece potiču ljubav prema knjizi, čitanju i pričanju "rodila" se ideja da se u Zadru okupe sva djeca koja vole pričati priče, a takvih sigurno ima puno. Želja je organizatorica da učiteljima, učenicima i roditeljima ukažu na važnost poznavanja i njegovanja hrvatskoga jezika i usmenoga izražavanja.

Sudjelovanje na festivalu pripovijedanja, koji smo nazvale Pričograd, vrlo je jednostavno.Učitelji sa svojim učenicima trebaju odabrati njima dragu bajku, naučiti je izražajno pripovijedati (NE DULJE OD 4 MINUTE) i prijaviti se na festival (na navedenu mail adresu).

Sudjelovati mogu sve dobne skupine. Ako niste dovoljno hrabri kao mali pripovjedači , možete sudjelovati i kao publika (za što se također morate prijaviti zbog ograničenoga prostora!).

- Za mjesto održavanja festivala pripovijedanja odabrale smo Gradsku knjižnicu jer je to pravo mjesto gdje vile, čarobnjaci, vilenjaci, kraljevi i princeze na trenutak ožive i izađu iz bajki i gdje svaka priča ima svoj smisao. Nadamo se da će naša ideja naići na dobar odaziv kod učitelja i učenika i da će naš festival postati nezaobilazna manifestacija u kulturnom životu našega grada. Interakcijom Gradske knjižnice, kazališta i škole nastojimo da škola zaista bude škola za život, a ne samo puko zgrtanje ocjena i bubanje suhoparnih činjenica. To je smisao škole za budućnost, poručuju organizatorice. 

Svi sudionici festivala dobiti će prigodne poklone, a mentori potvrde o sudjelovanju.