U ponedjeljak, 16. travnja s početkom u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, Zadraski plesni ansambl izvest će predstavu NOĆI... koreofrenija koja je premijerno izvedena na prošlogodišnjem Zadarskom kazališnom ljetu.

Ovo je prva cjelovečernja predstava suvremenog plesa koja se ove sezone izvodi u Zadru. Koreograf i autor teksta je Sanja Petrovski, a uz nju je i dugogodišnji tim suradnika i plesača s kojima već duže vrijeme radi. U predstavi sudjeluju uz autoricu Marija Šarić Ban, Silvana Čeko Jurišić, Natali Perić, Nataša Kustura, Patricia Gospić, Ruby Ivosić, Maja Petani, Korina Oltran, Klara Zrilić i Dora Matija Antonina.

Ovom predstavom otvara se na neki način sezona plesa: 28. travnja u Zadru gostuje Plesni odsjek koji djeluje pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu s predstavom Hunting Family # poznatog talijanskog koreografa i pedagoga Francesca Scavette, zatim 29. travnja povodom Svjetskog dana plesa, plesne grupe i Ansambli pokazat će svoje umijeće na otvorenom prostoru Foruma, a 4. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, Zadarskog plesnog ansambla i umjetničke organizacije de facto iz Zagreba, gostovat će spektakularna predstava Trilogija autorskog dvojca Petre Hrašćanec i Saše Božića. Predstava se sastoji od tri dijela, a prvi dio Love is tears apart je Petra Hrašćanec izvodila preko 60 puta. Uz nju u trećem dijelu predstave sudjeluju još dvije Zadranke: Filipa Bavčević i Josipa Štulić.