Profesor Zdravko Žarković, poznati zadarski diplomat i enigmat, u srijedu 11. travnja s početkom, u 19 sati, u Atelieru Benini predstavit će strast kojoj je posvećen već 55 godina.
Kroz prezentaciju o povijesti zagonetke od Biblije do danas posjetitelji će moći više doznati o razvoju zagonetke, prvim križaljkama, anagramima, rebusima, hrvatskoj i francuskoj enigmatici itd. Uz enigmatiku se naravno vežu i različite pošalice, humoristične crtice, kalambure...

Zdravko Žarković rođen je 14. svibnja 1945. u Palešniku kod Garešnice. Profesor je francuskog jezika i filozofije, radio je kao diplomat u Francuskoj i Švicarskoj, a danas živi kao umirovljenik u Zadru. Poznat je po priči koju je sastavio iključivo od riječi koje počinju slovom "s", a i po otkriću hrvatske riječi s najviše uzastopnih suglasnika - sanskrtski.

Kako bi vas zaintrigirao za dolazak, prof. Žarković pred vas stavlja sljedeći zadatak: Riješite anagram od postavke "Elegantno izvode Bersu, te ču` - ave M." (Rješenje - jedna poznata zadarska glazbena priredba).