U petak, 13. travnja, s početkom u 20 sati u HNK zadarska glumačka skupina "Drama plus" donosi dugoočekivanu premijeru predstave "Moj sin samo malo sporije hoda" prema višestruko nagrađivanom tekstu Ivora Martinića. 

- Ponosan sam što smo uspjeli dovesti do kraja ovaj zahtjevan proces, predstavu prema velikom dramskom tekstu. Svaki dan zadnjih šest mjeseci radili smo na tome. Uložili smo preko 100 tisuća kuna, plus 15 koliko smo dobili od Grada, kako bi zadarskoj publici priuštili kvalitetu kakvu zaslužuje, jednu dobru stvar. Tešku temu olakšali smo s humorom i veselim trenucima. Nadam se da će se gledateljima svidjeti ta perspektiva novog kazališta kojeg donosimo, a svi znaju kako su u mojoj "Drami" najbolji glumci, poručio je redatelj Vinko Radovčić. 

Predstava "Moj sin samo malo sporije hoda" progovara o složenosti obiteljskih odnosa, a u središtu obiteljske komedije su majka i sin, no i cijela lepeza zamršenih obiteljskih odnosa koji se isprepliću tijekom rođendanske proslave. Prebrižna majka, dementna baka, otkačena teta i njezin zbunjeni muž samo su neki od protagonista. Zanimljivo je kako će baku tumačiti mladi glumac Domagoj Ikić. 

- Znao sam da me čeka dosta posla, ali gluma je igra i ja se volim igrati. Zahvalan sam na pruženoj prilici, poručio je Ikić. Uz njega poziv zadarskoj publici na premijeru danas su u Gradskoj knjižnici uputili Sandra Pinter, Mia Bujan, Božo Vukojević te ostatak glumačke skupine. Kazališne daske će na jedinstven i originalan način upotpuniti i ostatak ekipe - scenograf i kostimograf Luka Lang, oblikovatelj svjetla Frane Papić, obikovatelji tona Mate Petričević i Darko Predragović Dabi, Bernarda Grbeša (maska), kostimografkinje Nataša Perović i Vernada Stipaničev te scenograf John Čolak. Ulaznice po cijeni od 30 kuna možete nabaviti na blagajni HNK Zadar.