Studenti prve godine Studija glume i lutkarstva na Odsjeku za kazališnu umjetnost osječke Umjetničke akademije u Zadar dolaze s predstavom "Naš razred" na tekst Tadeusza Slobodzianeka .

Predstava se bavi temom kompliciranih odnosa između Poljaka i Židova prije, tijekom i nakon Drugog svjetskog rata. Desetero djece, jedan razred, fragmenti njihovih života tijekom zajedničkog odrastanja u malom selu u Poljskoj. Ljubav i ubojstvo, sjećanje i zaborav, silovanje i suosjećanje miješaju se u moćnom dramskom iskazu koji istovremeno oduzima dah i dira ravno u srce. Iako je drama zasnovana na lokalnom pogromu, ona upućuje univerzalnu poruku svakom društvu koje ne prihvaća drugoga, gdje djeca rastu okružena netolerancijom, rasizmom i predrasudama.

Predstava je nastala u okviru kolegija Rad s partnerom (radnja) i uspješno je izvođena na ADU Zagreb, Marulićevim danima u Splitu i Međunarodnom kazališnom festivalu u Sibiu (Rumunjska). Igraju: Josipa Oršolić, Katarina Šestić, Lovorka Trdin, Zdenka Šustić, Antonia Mrkonjić, Mirna Oršolić, Marijan Josipović, Marko Capor, Gabrijel Perić i Lino Brozić.

Predstava će se igrati sutra (četrtak) u Kazalištu lutaka Zadar, s početkom u 20 sati.