ZADAR - Kazalište lutaka Zadar ima još jednu odličnu predstavu, složila se sinoć premijerna publika i vjerni pratitelji zadarskog lutkarskog ansambla nakon izvedene nove predstave "Nikomu pravo".

Nakon što je u zadarskom kazalištu „skuhala" nagrađivanu Juhu od bundeve, mlada redateljica Ana Prolić napravila je lutkarsku predstavu za djecu i odrasle - gotovo bez lutke. Ali zato je tu magarac - opjevana domaća životinja koja je dobila glavnu ulogu i neobičnu izvedbu u kazališnoj predstavi.

Priča ima svoje scene kroz koje se odvijaju na putovanju majke i sina. Njih dvoje upečatljivo i vjerodostojno odigrali su Sanja Zalović i Dominik Karakašić, uz naratora i magarca Juru Arasa. Tri muhe, tri starije otočanke, tri zabrinute građanke, tri graničarke te tri zaštitnice prava životinja bile su izvrsne Anđela Ćurković Petković, Tamara Šoletić i Irena Bausović. Svoj prvi scenski nastup uspješno su odradile inspicijentica Radojka Kozulić a masku je skinuo majstor scene  Robert Košta.

Songovi genijalnog Mate Matišića dali su veselost i draž predstavi koja ima vrlo ozbiljnu i poučnu priču baziranU na motivima narodnih mudrosti.
Sa svojim kostimima prvi put se u predstavi Kazališta lutaka pojavila Anita Goreta koja je do sada imala status kostimografa tzv. alternativne scene.
Cvijeće i dugi pljesak za glumce, redateljicu i njezin tim mladih kreatora bili su prva nagrada zadarske publike, što je svima bilo pravo.