U čitaonici Državnog arhiva otvorena je izložba nazvana Pismo i pisma u arhivu. Izložba je otvorena povodom jubilarne, desete godine održavanja manifestacije Zadar čita. Organizatori predstavljaju pet različitih tematskih cjelina koje uključuju pisma najutjecajnih dalmatinskih obitelji i osoba.

Državni arhiv izložbom predstavlja dio arhivskog gradiva koji spaja različite elemente pisma kao načina prenošenja poruke i načina komunikacije, te pismo kao bilježenje povijesnih događaja i okolnosti. Izložba je podijeljena na pet tematskih cjelina koje obuhvaćaju obiteljske i osobne fondova najutjecajnijih obitelji koje su djelovale na području Dalmacije u 19. stoljeću, pisma upravnih tijela, pisma zadarskom nadbiskupu Vinku Pulišiću, vrste pisma korištenih u Zadru i puteve poštanskih kočija.
Otvorena je do 30. ožujka, a autora izložbe i arhivist u Državnom arhivu u Zadru, Edi Modrinić ističe kako se na izložbi mogu vidjeti različite vrste pisma koja su se kroz povijest koristila na zadarskom području.