U utorak, 13. ožujka u HNK Zadar s početkom u 20 sati zadarska publika imat će priliku gledati nagrađenu predstavu Pluća.

Komad je to jednog od najznačajnjih britanskih pisaca današnjice, Duncana Macmillana u koprodukciji Gradskog kazališta Sisak i Teatra Exit.
Režiju potpisuje  Aida Bukvić, a igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

"Pluća" su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postalastil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, ukojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se nekazahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

Protagonisti predstave su mladi, obrazovani i ekološki osvješteni; čitaju knjige, gledaju dokumentarce i art filmove filmove, putuju, brinu se o okolišu.Bomba pada u njihov život kada on spomene dijete. U majstorski napisanim dijalozima tada se razotkriva sva histeričnost naše sadašnjosti,otkrivaju problemi koje radimo ni iz čega , iz mirnog života bujaju strahovi. Jesmo li postali toliko sebični da svoj uređeni život ne želimo "unerediti" djetetom? - pitanje je koje nimalo skriveno nameće autor.


Nagrade:

9. FESTIVAL REGIONALNIH KAZALIŠTA "PROLOG" 2016.

-predstavi PLUĆA dodijeljena je nagrada za najbolju predstavu festivala po
ocjeni publike (4,91)

20. TEATARFEST "PETAR KOČIĆ", BANJA LUKA, 2017.

-Jadranki Đokić dodijeljena je nagrada za najbolju žensku ulogu

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=frO012PaXZM

 

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar (radnim danom: 11-13h, 18-20h,
subotom: 11-13h). Cijena ulaznice iznosi 60,00 kuna /50,00 kuna.