Ako ste oduvijek htjeli upoznati ili putovati zemljama Baltika, dođite na putopisno predavanje u kojem ćemo vam u prostorijama CINAZ-a (Andrije Medulića 2) Morana Rogić predstaviti dvije baltičke prijestolnice te finsku i estonsku kulturu.

Rogić će vas upoznati s Tallinnom, jednim od najstarijih gradova sjeverne Europe, koji ju je očarao svojim prekrasnim srednovjekovnim zidinama, zvonicima, uskim uličicama, romantikom i bajkovitošću. S druge strane, jednako prekrasan Helsinki i njegova okolica očarali su je svojim dizajnom, urbanošću i prirodom.

Na predavanju ćete dobiti brojne savjete kako putovati i otkriti Baltik uz skroman budžet te doznati brojne zanimljivosti, npr. Zašto Finci slave momačke večeri u Tallinu, kako izgledaju „bijele noći", gdje se nalazi i kako izgleda finski Hobbiton? I jedna od velikih misterija - gdje popiti dobru kavu? Na predavanju ćete moći degustirati i poznati finski slani bombon salmiaki.

Dođite na Travel cafe u petak, 16.2. u prostorije Kluba mladih KLOOZ, Andrije Medulića 2 u 18.00 h te poslušajte Moranine doživljaje božićnog ugođaja iz Tallinna i finskog ljeta i zime.