U četvrtak, 15. veljače u 20 sati pogledajte novu predstavu HNK Zadar, Dugo putovanje u noć, obiteljsku dramu američkog autora Eugene O Neilla u režiji Dražena Ferenčine.

Dugo putovanje u noć (Long Days Journey into Night, 1941) smatra se pravim O Neillovim remek-djelom, što potvrđuje i Pulitzerova nagrada za dramu koju je primio 1957. godine. Za ulogu u ovom filmu Katherine Hepburn je 1963. godine bila nominirana za Oscara. Autorova je želja bila da ovo djelo bude objavljeno tek nakon njegove smrti. Komad je iskren prikaz autorove mladosti, provedene u sjeni majčine ovisnosti te očevog i bratovog alkoholizma. Istovremeno, ovo je djelo svjedočanstvo duboke ljubavi i suosjećanja koji vežu članove obitelji, podastirući bolan i dirljiv portret četvero ljudi koji ne mogu živjeti jedni s drugima, a ni jedni bez drugih. Ova predstava je peta režija renomiranog redatelja Dražena Ferečine u HNK Zadar.

Igraju: Jasna Ančić, Davor Jureško, Alen Liverić, Ivan Vukelić i Žana Bumber. Predstava je premijerno izvedena u prosincu 2017. uz odlične reakcije publike i medija.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 40 kuna (radno vrijeme blagajne: radnim danom 11-13h, 18-20h, subotom 11-13h).