U organizaciji Gradske knjižnice Benkovac i Ogranka matice hrvatske u Zadru, u utorak 6. veljače u 19 sati bit će predstavljena knjiga prof. Bože Došena „Porušene crkve Zadarske nadbiskupije tijekom Domovinskog rata (1991.-1995.)" u nakladi ogranka Matice hrvatske u Zadru. U glazbenom djelu nastupa klapa Asseria Benkovac. 

Knjigu predstavljaju prof. Božidar Šimunić, recenzent i predsjednik Matice hrvatske Ogranak Zadar, prof. dr. sc. Josip Lisac, redoviti profesor Sveučilišta u Zadru i vodeći dijalektolog u Hrvatskoj i autor prof. Božo Došen.

Knjiga govori o, kako autor opisuje, „ranjenoj Crkvi" tijekom Domovinskog rata odnosno o stradanju katoličkih sakralnih objekata od strane srpskog agresora u tom razdoblju. U tekstu su navedeni podaci o porušenim i oštećenim crkvama na području Zadarske nadbiskupije, ukupno 115 objekata, od crkvi, kapelica, župnih kuća, samostana do drugih crkvenih objekata. 

Dio knjige Došen je posvetio Zadarskoj nadbiskupiji u čijem su sastavu prije Domovinskog rata bile tadašnje općine Zadar, Biograd na Moru, Benkovac, Obrovac, Pag i tri naselja s područja općine Knin. Nadalje, govori o hrvatskim prognanicima s navedenog područja, uvrštava popis katoličkih crkava koje su tijekom stoljeća dana na uporabu pravoslavcima na području Ravnih kotara i Bukovice te ističe rad redovnika i redovnica po župama Zadarske nadbiskupije i djelovanje Caritasa zadarske Crkve. 

Knjiga sadrži i pregled povijesti Zadarske nadbiskupije te usporedne podatke stanovništva na spomenutom području.

Božo Došen bio je urednik knjige „Polača - program obnove i razvoja", napisao je tekst za monografiju „Stradanje ravnokotarskog bića" te je autor monografije „40 godina Srednje škole Biograd na Moru. U suradnji s ogrankom Matice hrvatske u Zadru i drugim subjektima organizirao je više znanstvenih skupova: „Glagoljica na biogradskom području", „Braća Vranjani i Vrana tijekom povijesti" te skup o hrvatskom jezikoslovcu Blažu Jurišiću.