Koncertni ured Zada, koji dijeli prostor Kneževe palače s Narodnim muzejom, u veljači će kroz svoj redovni program obilježiti godinu dana djelovanja u obnovljenom prostoru gdje je ta gradska ustanova prebacila sjedište i upravlja s Koncertnom i multimedijalnom dvoranom.

Kroz deset događanja, koncerata, radionica, gledaonica i plesnih večeri predstavit će kako je kroz godinu dana glazba ponovno zaživjela tom prostoru te publici omogućiti uživanje u programima koji obuhvaćaju novonastale cikluse - Mladi u Kneževoj, Ples u Kneževoj i Klub u Kneževoj, a sve pod sloganom „...jer glazba pokreće!"

Veću u ovu subotu 3. veljače Klub u Kneževoj donosi koncert jednog od najtalentiranijih mladih jazz pijanista iz Italije, Enrica Zanisija.

Isti dan u jutarnjim satima u Koncertnoj dvorani braće Bersa započinje Radionica dobrog zvuka u sklopu ciklusa Mladi u Kneževoj. Dipl. ing Saša Miočić s učenicima Tehničke škole Zadar i Prirodoslovno - grafičke škole Zadar u četiri će subote u veljači, (3., 10., 17. i 24.) održati predavanja pod nazivom Od mikrofona do uha te raditi na teoretskom gradivu ali i praktičnim vještinama s područja zvuka. Pohađanje radionica rezervirano je za učenike navedenih škola u prethodnom dogovoru s njihovim nastavnicima te se odvija bez naknade.

Dan kasnije u nedjelju 4. veljače u 20 sati nastavlja se Klub u Kneževoj i to u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra. Na koncertu s početkom u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa nastupit će japanska pjevačica Minami Kayoko te zadarski Black Coffee duo (bas gitarist Renato Švorinić i klavirist Ivan Ivić). Ovaj koncert je redovni dio programa Tuna, Sushi & Wine festivala.

Ulaz na koncert je slobodan.

 

Najnoviji program u sklopu ciklusa Mladi u Kneževoj, takozvana Gledaonica, 8. i 22. veljače u Koncertnoj dvorani braće Bersa donosi projekcije koncerata Live at Hollywood Bowl Jeffa Becka, jednog od najvećih gitarista koji stoji uz rame Ericku Claptonu i Jimmyju Pageu i Live in Prague izuzetnog filmskog skladatelja Hansa Zimmera.

Ulaz na projekcije je slobodan.

Centralno događanje u veljači u Kneževoj će palači biti karneval. U utorak 13. veljače u sklopu Plesa i kluba u Kneževoj u 20 sati će nastupiti Salsa Sanduga. Sastav kojeg čine probrani hrvatski i slovenski jazz glazbenici, Hrvoje Rupčić (udaraljke), Marin Ferketin i Miron Hauser (tromboni), Krešimir Tomec (bas), Erik Marenče (klavir) i Vid Uščenik (timbales), a koji vješto i znalački koketiraju sa salsom, predvođeni strastvenim kubanskim pjevačem Lazarom Amedom Hierrezuelom Zumetom, svojom će glazbom i nastupom osigurati pravi karnevalski ugođaj na katu Kneževe palače. Ne zaboravite se maskirati!

Ulaznice: 50 i 40 kn

Za kraj mjeseca Ples u Kneževoj donosi još jedno druženje tango plesača i onih koji će to tek postati! Milonga će se održati u petak 23. veljače s početkom u 20 sati.

Ulaznice: 20 kn

Programi se odvijaju uz potporu Grada Zadra, Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, Turističke zajednice grada Zadra te u suradnji s Tehničkom školom Zadar, Prirodoslovno - grafičkom školom Zadar i Gradskom knjižnicom Zadar.