U utorak 30. siječnja na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru premijerno će se izvesti predstava Put oko svijeta, redateljice Lucije Dovranić (Emil i detektivi, Mjesto za dvoje, Revolucija, U sjeni, Petar Pan i brojne druge predstave), u produkciji Matije Šango Šimurina i kazališne udruge Igrajmo s,e koja ovom predstavom otvara slavljeničku, 15. godinu od osnutka.

Predstava je temeljena na romanu Put oko svijeta za 80 dana, francuskog književnika iz 19. stoljeća i velikog ljubitelja kazališta - Julesa Vernea. U predstavi glumi više od 60 glumica i glumaca Igrajmo se, u dobi od 7 do 18 godina. Predstavu predvode srednjoškolski glumci, koji se pojavljuju u glavim ulogama (Nino Aničić - Fogg, Ante Parunov - Passepartout, Vasilija Oluić - Aude i Marta Klapan - Fix). Glas naratora predstave pripada nekadašnjem polazniku Igrajmo se, danas akademskom glumcu i članu glumačkog ansambla Trešnja iz Zagreba, Silviju Mumelašu.

Kostimografiju potpisuje zadarska kostimografkinja Anita Goreta, s kojom je udruga  surađivala i na predstavi Kao godišnja doba (r. Matija Šango Šimurina) i Petar Pan (r. Lucija Dovranić).

- Posebna nam je čast najaviti i ovogodišnje Povjerenstvo za NOBI (glumačku nagradu za najbolja ostvarenja u Igrajmo se), a to su akademske glumice i naše Zadranke Tihana Lazović i Anamarija Jurišić, koje će nam se pridružiti na premijeri predstave. Uz premijeru, zbog velikog interesa zadarskih osnovnih škola, istoga dana u 11 sati ujutro će biti pretpremijera predstave, i to isključivo za učenike i njihove učitelje, nastavnike i profesore. Ostalu publiku pozivamo da nam se pridruže na premijeri u 20 sati, pozivaju iz udruge.