U HNK Zadar u četvrtak 11. siječnja s početkom u 20 sati prikazat će se predstava Mariusa von Mayenburga "Zbunjoza " u režiji Ivana Plazibata te u izvedbi Nikše Aračanina, Bojana Brajčića, Sare Ivelić i Ane Marije Veselčić, nastale u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Split i PlayDrame.

Bračni par, Eva i Robert, vraća se kući nakon odmora. Biljke u njihovom stanu izgledaju drugačije, pronalaze pismo u kojem stoji da im je električna energija isključena. Ulaze Judith i Sebastian, prijatelji para, koji su trebali brinuti o stvarima dok njih nema. Međutim, oni se u Evinom i Robertovom domu ponašaju kao gazde i izbacuju ih van. Niz transformacija na pozornici događa se na potpuno neočekivan način i donose pred nas ljude koji grčevito žele uspostaviti životnu ravnotežu i sigurnost u stalno promjenjivoj i raspadajućoj stvarnosti. No okliznut će se sa svakim identitetom kojeg preuzmu (SS oficir, skijaš, los, vulkan, breskva), stvarnost će uvijek kliznuti pod njihovim nogama, dok se njihovo postojanje ne pretvori u kazališnu igru. "Zbunjoza" je komedija o hirovitosti stvarnosti, vlastitog identiteta i samog kazališta.

Parodija drame, teatra i života, krcata transformacijama i glumačkim metamorfozama koja ostavlja dojam šašavog, majstorski kontroliranog vrtuljka... Sve to očekuje vas ako se pojavite u zadrskom kazalištu sljedećeg tjedna. Za ulogu Eve Ana Marija Veselčić dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna su u prodaji na blagajni HNK Zadar ( 11-13h, 18-20h) . Više informacija: www.hnk-zadar.hr/program/