ZADAR - Nakon Ćelave pjevačice koja je trasirala put udruge Drama plus, Carevo novo ruho je potvrdilo kako je družina Vinka Radovčića veliki plus na zadarskoj kazališnoj sceni.

Nju je na sinoćnjoj premijeri te poznate bajke i društveno aktualne uzrečice Car je gol, uzviknula šestogodišnja Daniela Kalcina. Ona je u ulozi Iskreno dijete najmlađa članica udruge koja je sinoć u prepunom kazalištu prikazala svoju izvedbu Carevog novog ruha u prepunom kazalištu.

Mali su osvojili veliku scenu nakon tri mjeseca proba. Bili su ko pravi glumci, a raspon godina im je od šest do 11. Redom su zaslužili pohvale za svoj debitantski nastup mali Zadrani: Lorena Gulam, Jakov Modrić, Nika Medić, Paula Kalcina, Ivan Kalcina, Marija Harangozo i Teo Jerković. Uz Danielu Kalcinu to je troje talentirane djece iz obitelji u kojoj je njih sedmero.

Ponosan je na njih Vinko Radovčić koji je napravio uvjete da bi se oni osjećali slobodni na sceni. Bili su u vrhunskim kostima uz scenografiju koja je bila bajkovita. Njih potpisuju i sve komplimente zaslužuju Anita Goreta, etablirana kostimografkinja zadarske nezavisne scene dok je izraelski scenograf Luka Lang napravio scenu inspiriranu Viktorijanskim kazalištem. Izbor glazbe kao i uvijek pripada u tome nenadmašnom Vinku Radovčiću dok je Željko Karavida još jednom pokazao da je majstor fotografije kulturnog života u Zadru. Nećemo zanemariti ni tehničare - Franu Papića zaduženog za svijetlo a Mate Petričević za ton te poželjeti reprizu u Novoj godini za sve koji su propustili premijeru.

Kako je sinoć bilo u HNK Zadar, ovjekovječio je u foto-galeriji naš Antonio Pejić.