Večeras premijerno na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Zadar ne propustite predstavu rađenu prema bajci Hansa Christiana Andersena "Carevo novo ruho" u izvedbi Drame plus.

Ova zanimljiva bajka u dramatizaciji Jadranke Bargh i režiji Vinka Radovčića u potpuno novoj adaptaciji začarat će vas bajkovitim kazališnim prizorima, a dio je autorskoga projekta Drame plus pod nazivom "Lektira uživo".

Cara u predstavi igra Jakov Modrić, Caricu Lorena Gulam, Sluge i Varalice Nika Medić i Paula Kalcina, Carev i Kraljev Savjetnik je Ivan Kalcina, Dvorjani su Marija Harangozo i Teo Jerković, dok je Iskreno dijete najmlađa polaznica Drame plus, Daniela Kalcina. Raskošnu kostimografiju potpisuje Anita Goreta, scenografiju Luka Lang, a za odabir glazbe je zadužen sam redatelj predstave. Oblikovanje svjetla potpisuje Frane Papić, a oblikovanje tona Mate Petričević iz Kazališta lutaka Zadar. Predstava je namijenjena djeci uzrasta +7.

Karte za predstavu možete kupiti na blagajni HNK - a Zadar od 11 do 13 sati i sat vremena prije predstave po cijeni od 30 kuna.