ZADAR- Na sjednici Gradskog vijeća SDP-ova vijećnica Danijela Vukoša jedina je govorila o programu javnih potreba u kulturi u 2018. godini, a svoju je raspravu završila sportskim rječnikom Napredak - Budućnost 0:0.

Tim je Vukuša oslikala  stanje u zadarskoj kulturi u kojoj je, prema njenim riječima, u vječnoj stagnaciji. - Nisu novci najvažniji. Ali se iz ovog programa vodi da nema promjena, da se ništa novog ne događa na kulturnoj sceni Zadra, osobito u gradskim ustanovama za kulturu. Jedine manifestacije po kojima se Zadar prepoznaje i dalje su Glazbene večeri u sv. Donatu. Odjel za kulturu nije stvorio prepoznatljive projekte uz pomoć EU fondova. Kneževa palača je sam po sebi prostor kulture. Zadar je grad bez kina, izložbenog prostora, malih galerija, navela je među ostalim primjedbama Vukoša koja je ustvrdila da bi izložba Andy Warhola trebala biti najveći kulturni događaj ali na ljeto. Kultura u Zadru je sezonalnog karaktera, ustvrdila je SDP-ova vijećnica. Na to joj je predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić replicirao kako su svi ministri kulture izjavili kako Zadar živi kulturu 12 mjesec pa čak i Andreja Zlatar.

- Grad Zadar neće financirati izložbu Andy Warhola, ali hoće ostale programe Narodnog muzeja, kazao je pročelnik Radovan Dunatov.
Međutim u programu javnih potreba navodi se iznos od 26 tisuća kuna za izložbu Andy Warhola The Art of Pop. Za Plavi salon u Galeriji umjetnina koja će se dogodine zatvoriti zbog radova na obnovi Providurove palače iz gradske blagajne će se izdvojiti 56 tisuća kuna, a čak 50 tisuća kuna za restauraciju fundusa Narodnog muzeja.
Pročelnik Dunatov koji 25 godina „vedri i oblači" zadarsku kulturnu scenu, izrazio je nemoć jer su više godina pregovarali s osobom, čije ime nije htio spomenuti, za financiranje programa kinoteke. A što se tiče EU programa, Dunatov je istaknuo kako „u ovoj zgradi netko radi". Da ne bude zabune, mislio je Dunatov na Odjel za EU fondove.