U prostoru udruge za razvitak hrvatskih otoka Otočni sabor u Zadru otvorena je 11. izložba fotografija Otočni fotografi. Na izložbi sudjeluju 19 autora: Helena Baričević, Pablo Bilosnić, Tomislav Marijan Bilosnić, Zdravko Blagdan, Teofil Dabo, Tomislav Ivanov, Ante Jaša, Krešimir Kiš, Andrina Luić, Jasna Marcelić, Ivo Markulin, Suzana Meštrić, Aldo Meštrović, Silvio Panović, Julijan Stanin, Robbie Šangulin, Josip Vidov, Jerolim Vulić i pozvani gost Fabio Šimićev s otoka Murtera. Izloženo je 37 fotografija.

Nazočne je pozdravio predsjednik Otočnog sabora Denis Barić, koji je najavio gostovanje ove izložbe na nekoliko otoka, kao i drugih kulturnih događanja u prostoru udruge.

- Na izložbi većinom su izložena djela o detaljima i ljudima, malo vidimo ljetnih motiva, kupanje, regate brodova i slično, a više su zastupljeni detalji raslinja kao što su to prikazali Krešimir Kiš i Jasna Marcelić. Autori su nastojali prikazati svoja najnovija i najbolja djela, pa je došla do izražaja raznolikost motiva. Iz prošlosti fotografije prikazujemo fotografije Josipa Vidova iz Kali. Snimao je fotografije o otoku, moru, ribarima i pomorcima. Sudjelovao je na izložbama, a ističe se njegovo sudjelovanje na 5. i 6. međunarodnoj izložbi „Čovjek i more" u Zadru. Zadovoljni dosegnutom umjetničkom kreativnošću svih djela, pozivamo autore da se nastave ovako pripremiti i za sljedeću izložbu. Ovu izložbu prikazat ćemo u još nekoliko gradova, rekao je o izložbi fotograf Silvio Panović.

Na kraju je prof. Andreja Baraba, viša savjetnica u Upravnom odjelu za razvitak otoka i zaštitu okoliša, Grada Zadara, zahvalila fotografima na ustrajnom desetogodišnjem prikazivanju ljepota zadarskih otoka i motiva iz zadarskog područja te proglasila izložbu otvorenom.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 31. 1. 2018. godine.