ZADAR - Sinoć je prvi put Koncertnoj dvorani braće Bersa održan koncert profesora istoimene Glazbene škole posvećen Danu grada.
Dvorana je bila pretijesna za sve koji su htjeli čuti kako to izvode oni koji podučavaju zadarske učenike vještini sviranja i glazbenoj kulturi. I zato su upravo ta djeca najveća vrijednost koju škola dobiva iz Grada istaknula je ravnateljica škole Branka Višić Karavida. Ona je u ime izvođača primala pohvale i čestitke za koncert profesora.

Publika je uživala u izboru glazbe i njihove interpretacije, a vrhunac je bio nastup Ivana Štorića. On je bio najmlađi izvođač i posljednji zaposlen na mjestu nastavnika klavira u Glazbenoj školi koju je pohađao. Zbog njegove pijanistička izvedbe Parafraze na temu iz Rigoletata dobio je najduži pljesak ugodno iznenađene publike.

Iako je koncert održan u sklopu programa Dana Grada Zadra, iz gradske uprave nije bilo nikoga na koncertu. Oni su između brojnih prokolarnih obavaze izabrali otvaranje Adventa koje je uslijedilo po završteku koncerta u Kneževoj palači.