U subotu, 25. studenog održat će se deveta po redu Noć kazališta, odgođena s prošle subote zbog preklapanja s Danom sjećanja. Prema najavama organizatora ovogodišnja manifestacija sadržava najbogatiji program do sada. U njoj će sudjelovati 80-ak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u pedesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.

U ovogodišnjoj manifestaciji HNK Zadar sudjeluje s dvije predstave. U velikoj dvorani s početkom u 20 sati zadarska publika moći će pogledati nagrađenu predstavu HNK Zadar, Ostavljam te, prema motivima Edwarda Albeeja "Marriage play" u režiji Matjaža Latina . U predstavi igraju: Jasna Ančić, Alen Liverić, Žana Bumber, Jadran Dučić-Čićo, Ivan Ivić i Mimi Zadarski.

U Maloj dvorani u 23 sata polaznici Kazališne škole Dragon teatra izvesti će predstavu" U ime Shakespearea" u režiji Maje Šimić. Predstava je svoju premijeru imala 7. lipnja 2016. te je također igrala u sklopu međunarodne manifestacije Noć kazališta 19.11.2016. u kino dvorani u sv. Filipu i Jakovu i 17.03.2017. u općinskoj dvorani u Salima. Doznajte kako izgledaju monolozi kultnih Shakespearovih djela u izvedbi sedam djevojaka i jednog muškarca.

Kostimografiju potpisuje Anita Goreta, a video Desa Phanalasy. Uloge : Jelena Helena Knežević - Hamleta (Hamlet), Karla Burčul- Lady Macbeth (Macbeth), Sanda Pinter- Shylock (Mletački trgovac), Katarina Golubović- Angelo (Mjera za mjeru), Mirta Juran- Ofelija (Hamlet) i Ante Dujić - Macbeth (Macbeth).

I Kazalište lutaka Zadar pripremilo je bogat program za svoje najmlađe posjetitelje.

- S obzirom na netom osvojene nagrade na međunarodnom festivalu PIF - Zagreb sa predstavom „Karlson s krova" našu zadarsku publiku odlučili smo rezveseliti upravo tom predstavom. Program započinjemo u 18 h kada će se u predvorju najmlađi posjetitelji imati priliku družiti sa glumcima i lutkama uz slatkiše i sokove. Glavni dio programa nastavljamo u 19 h sa predstavom „Karlson s krova" . Prije početka predstave u 19 h na pozornici će nam se po prvi puta ove sezone predstaviti dječji zbor "Tintilinić" uz voditeljicu Ivu Mustać Klarić, izvijestili su iz KLZ-a.

Ulaznice će u sklopu manfestacije biti će po promotivnoj cijeni od 10 kn. Svi koji ne uspiju pogledati predstavu u subotu navečer mogu doći u nedjelju 26. 11. kada će predstava biti u redovnom terminu u 11 h.