U ponedjeljak 20. studenog 2017. godine u 12 sati u izložbenim dvoranama Kneževe palače otvorit će se izložba "Interpretacije - istraživanje sinergije kazališnog kostima i scenskog prostora u predstavi Kako je Potjeh tražio istinu" autorice Marije Šarić Ban. Izložbu će otvoriti Zadarski plesni ansambl performansom, izvođenjem sekvenci iz predstave.

U izložbenom prostoru Kneževe palače autorica interpretirajući umjetničko djelo govori o svom shvaćanju, pristupu i nastajanju umjetničkog djela, u ovom slučaju sinergiji kazališnog kostima i scenskoga prostora i daje svoj doživljaj  iznoseći činjenice i objašnjavajući ih. Izložba govori  o tumačenju, objašnjenju i shvaćanju nastajanja kazališnog kostima i njegovoj funkciji i ulozi u sinergiji sa scenografijom i  scenskim prostorom.

Izložba je realizirana u sklopu proslave Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana u suradnji autorice Marije Šarić Ban i Narodnog muzeja Zadar u prostoru Kneževe palače. Suradnja se temelji na organiziranju zajedničkih izložbi, pedagoškoj edukaciji, posudbi građe, popuni fundusa nacionalne baštine i kulture. Ovom izložbom nastavlja se iniciranje formiranja muzejskoga odjela za scenografiju, kostimografiju, lutke, tekstil, modu i odijeva­nje u Narodnom muzeju Zadar, Zadarskoj županiji i Gradu Zadru.

Izložba će biti otvorena do 28. studenog 2017. godine.