Pod naslovom „Stakleni Sveti Donat nakon 20 godina u Zadru", za treću obljetnicu Muzeja antičkog stakla u Zadru 2012. godine, u trenutku kad je Muzej dobio svog majstora staklopuhača Marka Štefanca, bio je predstavljen suvenir kojem je autor slikar Mile Mičin, na žalost danas pokojni. Predstavljači su bili sam autor, prof. dr. Pavuša Vežić i ravnatelj Muzeja antičkog stakla u Zadru dr. sc. Ivo Fadić.

Taj je suvenir 1986. godine osvojio u Zadru Grand-prix kao najbolji suvenir, te dvije godine poslije (1988.) i u Sarajevu. Nakon prestanka proizvodnje, u Zagrebu je dobio nagradu kao najbolji suvenir za 1999. godinu. Od tada do ponovne proizvodnje u Muzeju antičkog stakla, kalup je ležao u skladištu tvornice stakla u Puli. Stakleni Sveti Donat po tom kalupu u Muzeju antičkog stakla u Zadru izrađivan je do kraja 2013.

- Uz manji stakleni Sv. Donat, kojeg je za potrebe MAS-a izradio staklopuhač Bojan Podhraški, ukazala se potreba za još jednim onakvim suvenirom. Vidjevši gipsani model Sv. Donata, kojem je autor naš Zadranin Branimir Šalov - Matadi, s Branimirom smo išli u potragu za radionicom koja nam može izraditi metalni kalup. U tome smo uspjeli, pa je danas Muzej bogatiji za još jedan iznimno traženi stakleni suvenir, posebno od Zadrana. Stakleni Sveti Donat u muzejskoj radionici Muzeja antičkog stakla u Zadru izrađuje staklopuhač Marko Štefanac, izvijestio je ravnatelj Fadić.

Novi suvenir bit će predstavljen u srijedu u 18 sati na otvaranju likovne izložbe Branimira Šalova pod nazivom: Crno - bijelo s ponešto crvenog (3), koji je ujedno i autor modela novog staklenog Svetog Donata.