ZADAR - Nastup Electro - jazz band Chui kojeg je nositelj Toni Starešinić podrijetlom s Ista, sinoć je napunio Koncertnu dvoranu u Kneževoj palači.

Dvorana u kojoj se uglavnom održavaju klasični koncerti, za ovu priliku pretvorena je u klupsku scenu. Bila je takva i publika, koja je uživala u elektronskoj izvedbi različitih glazbenih žanrova i vrhunskoj izvedbi mladih glazbenika. Klupsku atmosferu dočarao je naš fotograf Marko Dimić u crno-bijelom opusu, bez nijansi dima cigarata - koji je u prostoru Koncertne dvorane ipak zabranjen.
CHUI je bio više nego dovoljan urbanoj publici koja je uživala u tom modernom i drugačijem zvuku. A kako je do njega došlo, u razgovoru za Nacional pojasnio je osnivač Toni Starešinić:
Moji glazbeni počeci su u osnovnoj glazbenoj školi u Zadru. Nisam bio lik koji je volio vježbati i sjećam se da sam uvijek lupao nešto po svom, "otkrio" bih neka dva akorda i po njima nabijao sat vremena bez prestanka dok ne bih dosadio svima u kući. Tad smo u stanu imali pijanino. Međutim, kako sam se približavao kraju osnovne glazbene škole, tako me glazba sve manje i manje zanimala. Tek krajem osnovne škole, kad je tata iz Francuske donio hrpu CD-a, probudio se moj interes za glazbu. Donio je zbilja hrpu odličnih CD-a, slušali smo Milesa Davisa, Dizzyja Gillespieja, Isaaca Hayesa, Booker T. & M.G., Creedence Clearwater Revival, Johna Leeja Hookera... Kako nisam nastavio dalje srednju glazbenu, roditelji su prodali pijanino pa smo kupili mali sintesajzer na kojem se moglo snimati vlastite kompozicije i onaj zanos koji sam imao na početku kad sam nabijao po dva akorda, opet se vratio i tako sam počeo snimati svoje prve skladbe. Kad sam došao u Zagreb na fakultet, upisao sam marikulturu na Agronomiji jer sam i dalje planirao život na moru. Ali na faksu sam upoznao dečke s kojima sam osnovao prvi bend Karabina Slim i Stočari i tu je krenula prava glazbena zaraza s kojom se fakultet, nažalost, nije mogao nositi. Karabina nije nikad nigdje odsvirao koncert, što uopće nije loše s obzirom na to kako smo svirali, ali ubrzo sam upoznao i drugu ekipu i došlo je do Mangroovea. Ljeti sam i dalje u turizmu, pomažem roditeljima u ugostiteljstvu i obožavam Ist i sve vezano uz more, ali glazba je ta sila koja me izgradila.