U utorak, 14. studenoga, u maloj dvorani HNK Zadar s početkom u 20 sati ne propustite pravu glazbenu poslasticu, koncert pod nazivom MOĆ GITARE/ GUITAR POWER, gitarističkog virtuoza Damira Halilić Hala te promociju njegove knjige ATLANTIS- Moć gitare / Guitar power vo.1 koja je objavljena u listopadu 2017. u suradnji s izdavačkom kućom Dancing Bear. 

Uoči koncerta poznati glazbenik gostovao je u eteru Radija 057. Intervju možete poslušati u priloženoj audio snimci. 

Knjiga ATLANTIS- Moć gitare / Guitar power vo.1 predstavlja luksuzno izdanje koje osim notnog zapisa za prvih 10 od ukupno 20 skladbi (knjiga Vol.1) sadrži i 2 DVDa koja nose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi video spotova te 10 skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples).

Za sve gitariste klasične provenijencije ovo izuzetno vrijedno izdanje moglo bi biti korisno za upoznavanje s različitim tehnikama, stilovima i formama i to na „domaćem jeziku" - jeziku klasične gitare dok za one koji ne čitaju glazbu ovo bi mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.

Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna od danas su u prodaji na blagajni HNK Zadar ( radnim danom: 11-13h, 18-20h, subotom: 11-13h)!

Voda je jedna od deset skladbi u slow motion video verziji (uz originalnu video verziju i notni zapis) s luksuznog izdanja: Damir Halilić Hal Moć Gitare /Guitar Power Vol. 1 (knjiga s notnim zapisom + 2 DVD-a).


View on YouTube

Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin.

Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj.... O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni virtuoz Tommy Emmanuel. Hal je ujedno i organizator Hal s All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala , a uređuje i program Baška International Guitar Festivala.

Realizirao je šest albuma (od kojih su dva dvostruka i jedan trostruki) snimanih diljem svijeta.

Halov multimedijalni ciklus koncerata nazvan Moć gitare po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera. Originalnost odnosno vrijednost projekta potvrđuju i vrhunski svjetski glazbenici u svojim komentarima i preporukama.

...a o Halu su rekli:

"Ako ima pravde na svijetu, Halova glazba će nadići hrvatske okvire i osvojiti ljude na svim kontinentima", rekao je Michael Messer, najvažniji britanski blues slide gitarist, osvajač BBC-eve nagrade za najboljeg akustičnog blues gitarista, čija je gitarističko umijeće nahvalio i Johnny Cash.

"Hal je fantastičan glazbenik i divim se njegovoj posvećenosti gitari. Želim mu puno uspjeha u karijeri i volio bih ga vidjeti kako nastupa diljem svjetskih pozornica", rekao je Tommy Emmanuel, australski virtuozni glazbenik i nositelj titule najboljeg svjetskog akustičnog gitariste po utjecajnom Guitar Playeru.

"Izvanredno je kako Hal svira toliko različitih stilova gitare na briljantan način. Njegove tehnike i ideje pokazuju koliko je neobičan njegov talent. Mislim da je potencijalno riječ o jednoj od vodećih figura na svjetskoj gitarističkoj sceni", rekao je legendarni američki jazz/blues gitarist Woody Mann.

"Poznat je po svijetu i svi gitaristi znaju za njega. Čak i blueseri poštuju Hala", izjavio je Michael Roach, blues gitarist i osnivač European Blues Association.