U subotu u 21 sat u knjižnom klubu Knjigozemska, Rikarda Katalinića Jeretova 5, nastupit će Zdenko Franjić, legenda nezavisne scene i nezavisnog izdavaštva te osnivač prve nezavisne glazbene izdavačke kuće u Hrvatskoj i bivšoj SFRJ.

Franjić je objavio prve albume Majki, Satana Panonskog, Spoonsa, Messerschmitta, The Bambi Molestersa, Damira Avdića, Goribora, M.O.R.T., Overflowa, i mnogih drugih. 

Osim glazbenog izdavaštva bavi se i izdavanjem knjiga te ima etiketu Bratstvo duša pod kojom izdaje stripove i knjige raznih umjetnika, a mogu se naći i njegove dvije zbirke pjesama.

U uvodnom dijelu druženja u neformalnom razgovoru Franjić će posjetitelje upoznati sa svojim radom i djelom te konceptom neovisnog izdavaštva.

Nakon toga će čitati stihove autora sa svoje etikete uz gitarsku pratnju Roberta Vodanovića Čopora. Na kraju će nastupiti ka Lutajući DJ Zdena gdje će u matricu izvoditi svoje pjesme. Franjić će također donjeti nekoliko slika Satan Panonskog iz privatne kolekcije koje će biti izložene i moći će se pogledati sa tijekom trajanja događaja.