Nebojša Gunjević, publicist i novinar, gostuje na susretu Večer u knjižari u knjižari Verbum u Zadru u srijedu 8. studenog s početkom u 20,30 sati. Gunjević je profesor hrvatskog jezika, tajnik Klasične gimnazije Ivana Pavla II. Zadar. Na susretu će predstaviti svoje bogato i raznoliko društveno djelovanje te iznijeti niz duhovnih poticaja ohrabrujućih za život čovjeka.

Gunjević je rođen 1963. u Zadru gdje je završio gimnaziju i Filozofski fakultet. Autor je šest knjiga, među kojima osobito mjesto zauzima Silna srca - Priče o Svetima (prvo izdanje 2014. g. i drugo prošireno izdanje 2015. g.) u kojoj je temeljem brojnih izvora na jedinstveni način predstavio životopise 73 sveca u Katoličkoj Crkvi. Knjiga je nastala kao rezultat tekstova koje je Gunjević 2013. g. tjedno pisao u dnevniku Zadarski list u rubrici Sveci u Godini vjere. Predgovor u knjizi napisao je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.
Najnovije ove godine u listopadu iz tiska je izašla knjiga U Zadar putovi vode - Iz života srednjovjekovnoga grada Romana Meštrovića, koju je Gunjević uredio, grafički pripremio, recenzirao i lektorirao, kao što je to učinio i u monografiji Foto Vjeko autora Drage Marića i Vjekoslava Suraća (2017.).

Autor je monografije Nebeski koš s originalnim pristupom fenomenu zadarske košarke (2015.), knjige Jednostavno kraljica u kojoj je u sto fotografija opisao povijest zadarske košarke (2016.) i publikacije Lopta u letu (2011.) za koju je recenzent Drago Marić rekao da je „vrhunsko ostvarenje na području sportske knjige pa i šire. Ona nije samo knjiga o povijesti odbojke u Zadru i gravitirajućem području od prvih tragova 1929. g. do danas, nego je uz to riznica kvalitetnih podataka o ostalim sportovima u našem gradu i, što je od osobitog značenja, ona je zapravo slika povijesnih, političkih, kulturnih i socijalnih prilika Zadra utkanih u priču o jednom sportu kroz njegovu tradiciju". Gunjevićev prvijenac je zbirka pjesama U miru slova (1990.). Autor je i sonetnog vijenca Put ljubavi u kojem je opisan Križni put Isusa Krista.

Nebojša Gunjević aktivno sudjeluje u životu Crkve u Zadarskoj nadbiskupiji. Bio je župni vjeroučitelj, urednik župnog lista Gospa Maslinska na Belafuži te tajnik i rektor u Malom tečaju kršćanstva Kursiljo. Oženjen je i otac troje djece. Bio je sudionik Domovinskog rata. Kao novinar pisao je za Slobodnu Dalmaciju, Zadarski list, Glas Koncila, Vjesnik Zadarske nadbiskupije i druge tiskovine. Aktivan je u sportskom životu Zadra. God. 2012. bio je predsjednik Odbojkaškog saveza Zadarske županije.