U organizaciji Poljske kulturne udruge „Morsko oko" - Zadar, Galerije „Zadart" i grada Zadra od 3. do 12 studenog naši sugrađani mogu posjetiti izložbu poljsko-hrvatskog umjetnika Arkadiusza Nizinskog.

Ovu izložbu imena „Sunce/Slonce/The Sun" pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Poljske u Hrvatskoj možete pogledati u izložbenom prostoru Udruge „Zadart" u Kovačkoj ulici br.3 u zadarskoj Varoši.

U programu prilikom otvaranja mogli smo vidjeti i prikaz dokumentarnog filma „Pjesma o suncu" u realizaciji Adama Ptaszynskog, nazočni su bili i učenici trećeg razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna - odjel grafičkog dizajna, koji su polazili posebnu radionicu u kojoj su se upoznali s ovim načinom snimanja fotografija pomoću jedne vrste camere obscure, tj. primitivne metode fotografiranja bez korištenja leće i objektiva.

Sam autor Nizinski, inače grafičar i web-dizajner, na primjeru prilagođene limenke piva pokazao je kako su fotografije nastale, što je izazvalo veliko zanimanje prisutnih, kako zadarskih Poljaka, tako i učenika te Zadrana koji se zanimaju za umjetnost fotografije.
Osim na izložbi, radove ovoga umjetnika možete vidjeti i na blogu.