Na VI. Bobijevim danima, kazališnom festivalu koji se održava u spomen na Josipa Bobija Marottija, zadarska glumica Jasna Ančić nagrađena je za ulogu supruge Gillian u predstavi Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru "Ostavljam te".

Glumačka družina Histrion šesti put je ove godine organizirala Festival komedije Bobijevi dani smijeha u spomen na velikana hrvatskog glumišta koji je ne samo posebno volio kazališne komedije u kojima je ostvario iznimne uspjehe, nego je volio humor i duhovitost i u životu, te je tako unosio radost i u životne sredine u kojima se kretao i bio iznimno omiljen. Tako je bilo i u Histrionu sve do konca 2010. godine kada je upravo na ovoj pozornici odigrao svoju posljednju ulogu Gazde Iveka u predstavi Zagrebački orkestar prema Jeanu Anouilhu. U Histrionu je redovito nastupao još od 1986. pa je to postala njegova druga kazališna kuća nakon Dramskog kazališta Gavella kojem je 1953. bio jedan od utemeljitelja i stalni član ansambla sve do umirovljenja.
Ocjenjivački sud VI. Bobijevih dana smijeha u sastavu kritičar Tomislav Kurelec i predstavnici publike Mehmed Aganović i Branko Babac izrazio je zadovoljstvo raznolikošću i vrijednošću jedanaest predstava u službenom programu festivala, te dodijelio četiri ravnopravne nagrade za najveće prikazane domete.
 
 Za ulogu supruge Gillian u predstavi Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru Ostavljam te prema Edwardu Albeeju u režiji Matjaža Latina nagrađuje se Jasna Ančić koja na izvanredno dojmljiv način uobličuje sva različita lica žene koja u trenutku kada je muž želi ostaviti iza maske nesuprotstavljanja i podčinjenosti aktivira svu snagu ženstvenosti i ženskih strategija baziranih na dovitljivosti i inteligenciji koju prikriva tobožnjom naivnošću.

Uz zadarsku glumicu nagrade su dobili Ankica Dobrić, Jakov Gavran te predstava Revizor u režiji Dražena Ferenčine i izvedbi Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija.