Od ponedjeljka do srijede (9. do 11. listopada) Gradska knjižnica Zadar organizira drugi po redu Festival stripa - Zbirka 74. Na otvorenju u ponedjeljak u 19 sati u Multimedijalnoj dvorani sudjeluju gosti Festivala: Sonja Gašperov iz Splita te Robert Solanović Bob i Fran Strukan iz Zagreba. Autori će se predstaviti i najaviti svoje radionice u narednim danima te crtati za okupljene.

U utorak ujutro gosti će se družiti s djecom iz Osnovne škole Zadarski otoci. U 17 sati istog dana Zlatko Bukač sa Sveučilišta u Zadru održat će predavanje Povijest američkog stripa, dok će u 19 biti predstavljen strip album Sjećanja lokalnog autora i slikara Tomislava Košte. U predstavljanju strip albuma sudjeluje akademski slikar Valentino Radman.

U srijedu u 10 sati predviđeno je predstavljanje stripa Mister Mačak Roberta Solanovića Boba. Robert Solanović jedan je od najistaknutijih domaćih strip autora. Karijeru je počeo radom na legendarnom stripu Svebor i Plamena, autora Darka Macana i Gorana Sudžuke. Surađuje i radi s domaćim i stranim izdavačkim kućama i autorima, a sam je autor popularnog Mister Mačka.

U 17 sati termin je za strip Sve boje i sjene Frana Strukana. Fran Strukan započeo je ozbiljnu karijeru u stripu već s 18 godina na Crtani romani šou 2008., gdje dobiva nagradu Mladi lav. Od tada radi storyboarde za mnoge marketinške agencije, kolorira i tušira mnoge stripove drugih autora, a zajedno s Darkom Macanom nagrađen je Grand Prix-om na 15. Beogradskom međunarodnom Salonu stripa 2017. godine, za strip Kod urara

Festival zaključuje predstavljanje stripa Sonje Gašperov „U raljama Vučina", u 19 sati. Sonja Gašperov bavi se stripom i ilustracijom, pisanjem priča, slikarstvom, performansom, instalacijama. Objavljivala je i objavljuje tekstove i stripove u raznim novinama i časopisima za kulturu kao što su Vijenac, Zarez, Slobodna Dalmacija, RE - riječki časopis za kulturu, Q magazin, Hosteler, ST-RIP, Zona 9, Komikaze. Dobitnica je nagrade za najbolji prozni tekst, natječaj Prozac, Vijenac (Matica hrvatska) i Algoritam, Zagreb, 2007. Na natječaju Ovisnost dobitnica je treće nagrade za strip, Crtani romani šou, Zagreb, 2004.