ZADAR- Sudeći prema najavi iz Koncertnog ureda, Zadarskog komornog orkestra te Glazbene škole B. Bersa, Zadar će imati bogatu glazbenu sezonu koja će trajati sve do 21. lipnja - Svjetskog dana glazbe.
Sezona glazbe koja oplemenjuje počet će u ponedjeljak s koncertom u zadarskom kazalištu na kojem će sa Simfonijskim orkestrom HRT-a sa dirigirati, ali će nastupati i kao solist Enrico Dindo. Poznati talijanski violončelist i šef dirigent Orkestra HRT prvi put će nastupiti u Zadru.

Većina koncerata održavat će se u Koncertnoj dvorani braće Bersa, neki će biti u Sveučilišnoj dvorani gdje ostao koncertni klavir, a novi koncerni prostor postaje  crkva sv. Nikole s izvrsnom akustikom i dovoljno mjesta. Sezonu će obilježiti  zvučna imena kao što su Martina Filjak, Enrico Dindo, braća Teofilović, Katarina Livljanić, Edin Karamazov, Miroslav Tadić, te nagrađivani mladi izvođači pijanist Ivan Krpan i zadarska sopranistica Nela Šarić. Lado će održati pravi i prigodni Božićni koncert, Katarina Livljanić će otkriti francuske šansone s početka 20.stoljeća, dok će pijanistica Martina Filjak dočarati atmosferu Bečkog karnevala... predstavila je Dina Bušić ciklus koncertne sezone.

 Ravnateljica Koncertnog ureda Dina Bušić spomenula je i glazbene događaje iznenađenja koja se spremaju za zadarsku publiku. Šesti ciklus Bersijade vraća se u matičnu dvoranu, najavila je ravnateljica istoimene škole Branka Višić Karavida koncerte učenika, profesora , zadarskih studenata glazbe, te plesnu večer.

Vrhunac najnovije sezone Komornog orkestra bit će ljetna izvedba Eroice, III. Simfonije Ludwiga van Beethovena. Sezonu ZKO predstavila je Linda Ivić Bijuklić u ime orkestra kojem je šef -dirigent Ivan Repušić. On će ravnati  Zadarskim komornim orkestrom na prvom koncertu sezone 30. listopada u katedrali Sv. Stošije. Bit će to koncert za violinu Petra Iliča Čajkovskog sa solistom Stefanom Milenkovićem kojeg zadarska publika jako voli.