Mještani i svi gosti Bibinja od 05. rujna 2017. godine moći će uživati u filmskim projekcijama kojima će biti otvoreno Ljetno kino u Bibinjama.
Filmska večer organizirana je na Trgu dr. Franje Tuđmana, 05. rujna 2017. godine, s početkom u 20:00 sati, kada će biti prikazana komedija "Sve najbolje" poznate hrvatske redateljice Snježane Tribuson, a već u srijedu 06. rujna 2017. godine, također s početkom u 20:00 sati sve mališane će razveseliti sinkronizirani animirani film " Zootropola".

Turističkoj zajednici općine Bibinje odobreno je 300 tisuća kuna potpore iz Programa investicijske potpore za 2017.godinu od strane Ministarstva kulture, za projekt „Bibinjsko ljetno kino" koje će u razdobljima ljetne sezone biti na otvorenom, a zimi u zatvorenom prostoru.
U suradnji sa Općinom Bibinje, na čelu sa načelnikom Brunom Bugarijom adaptirati će se prostor Doma kulture

u Bibinjama gdje će se prikazivati projekcije današnje kinematografije i ostale video projekcije.
Prema riječima direktora Jure Fuzula digitalizacijom kina poticati će se afirmacija mladih kroz digitalno stvaralaštvo kao i povezivanje sa okolnim mjestima županije, s ciljem da se zajedničkom suradnjom približi kulturna ponuda Zadarske županije svim interesnim skupinama.
"Cilj nam je na specifičan način približiti gostima kulturnu, turističku i ostalu ponudu mjesta, i smatramo da će ovaj projekt doprinijeti stavarnju jedne nove dodane vrijednosti u programu događanja u Bibinjama" - izjavio je direktor Turističke zajednice općine Bibinje, Jure Fuzul.