Na plaži Kolanjsko blato na Pagu 22. i 25. kolovoza snimao se francuski dugometražni igrani film "Interrail".

Na otoku koji je vrlo popularan za snimanja pala je prva klapa filma koji bi trebao biti zgotovljen u studenom 2017. godine. Protagonisti su pariški maturanti koji kreću na putovanje Europom vlakom, a Hrvatska je jedna od njihovih postaja. Šest bliskih prijatelja vrlo različitih karaktera upušta se u avanturu koja za njih predstavlja svojevrsno odrastanje. Nakon gimnazijskih patnji kreću na putovanje koje će ih osloboditi i pružiti im zabavu iz snova no u filmu se paralelno prikazuje i jedna generacija koja na prvoj stepenici neće tek tako biti poražena prije nego se uputi u stvarni život ozbiljnih i odraslih.

Osim na plaži na Pagu, snimalo se na Sonus festivalu u Novalji, te u Zagrebu, Rijeci, Ogulinu i Splitu. Još neki od gradova u kojima se snimalo su Berlin, Budimpešta i Dimitrovgrad.
Redateljica i koscenaristica filma je Carmen Alessandrin, kojoj je ovo prvi dugometražni film, scenaristica je Julie Manoukian, a producenti su Julien Seul i Lisa Azuelos. Producentska kuća Aning Film d.o.o. iz Zagreba obavlja servisnu produkciju za tvrtku JS Productions iz Pariza. Podršku snimanju filma „Interrail" na Pagu pružio je Filmski ured Zadar.