Svoje bogato plesno i pedagoško iskustvo polaznicima STREAM radionica ovih dana prenosi Amerikanac David Hernandez, plesni umjetnik pozamašnog životopisa i jedan od vizionara koji je doprinio vrlo visokoj umjetničkoj i estetskoj razini suvremenog plesa i plesne umjetnosti. Radionica od četiri dana započela je 26. kolovoza i uvod je u festival suvremenog plesa Monoplay, jedini festival u ovom dijelu Europe koji njeguje solo formu.


David Hernandez studirao je studijsku glazbu i jazz, te operu i ples u Miamiju. Neko vrijeme radio je u ansamblu Trisha Brown and Company, a nakon toga preselio se u Europu i radio s Meg Stuart kao izvođač i njezin suradnik i pomoćnik. David gradi vlastiti opus u Bruxellesu pod imenom Edwardvzw. U suradnji s Meg Stuart i Christine De Smet osmislio je projekt improvizacije CrashLanding, koji je izveden na više lokacija diljem svijeta, a uključivao je mnoge umjetnike, poput Katie Duck, Stevea Paxtona i Vere Mantero. Razvio je svoj vlastiti edukacijski program kojim je gostovao i na Studiju plesa pri ADU u Zagrebu. Sredino ove sezone hrvatska plesna javnost upoznala ga je kroz predstavu Zagrebačkog plesnog ansambla The Davil"s Garden.

Radionica koju Hernandez vodi nazvana je Solo u nizu, što je u stvari višeslojni je projekt u kojem se kombiniraju solistički rad i rad u ansamblu. Glazba koja se koristi Bartokovi su Dueti za violinu u kojima je svaki glazbeni duet kratkog trajanja, do dvije minute. Polaznici stvaraju pojedinačne koreografije za solo kratke forme vođeni korak po korak majstorskom rukom iskusnog plesnog umjetnika. Niz sola koji se u slojevima slažu jedni na druge, glazbu i cjelokupni scenski događaj stvoren tim nizom, polaznici radionice i sam Hernandez prezentirat će 30. kolovoza na otvorenju prvog dana festivala suvremenog plesa Monoplay. Istu večer američki koreograf i plesač izvest će premijerno svoju predstavu Metods of remembering.