U sklopu programa Benkovačkog kulturnog ljeta 2017. u utorak, 29.kolovoza, s početkom u 21 sat u Zavičajnom muzeju Benkovac (Kaštel Benković) održat će se kazališna predstava „EMIGRANTI". 

Autor je Slawomir Mrožek, glumci i autori projekta su Adnan Prohić i Paško Vukasović, suradnike režije Željko Vukmirica, producentica Ivona Zulim, a produkcija Teatar Erato.
Radi se o kazališnoj predstavi "Emigranti" prema tekstu poljskog pisca Slawomira Mrožeka. Predstava je nastala kao diplomska predstava glumca Adnana Prohića na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu koja je na fakultetu ocijenjena s izvrsnim. Nakon završetka studija predstava je otkupljena i uvedena u profesionalne vode od strane teatra "Erato".

U predstavi igraju dvojica mladih glumaca koji su magistrirali na odsjeku glume Akademije dramske umjetnosti, Paško Vukasović i Adnan Prohić (koji je široj publici poznat po jednoj od glavnih uloga u hit seriji "Horvatovi").

Radnja se odvija u podrumskoj sobi gdje susrećemo dvoje emigranata. Jedan je emigrirao iz ekonomskih razloga kako bi zaradio novac, a drugi iz političkih razloga. Intelektualac, kojemu je želja napisati roman. Prepirući se te noći u sobi, između vlastitih ideala i životnih ciljeva, na vidjelo izlaze strahovi ljudi koji su osuđeni na boravak u tuđem svijetu. Obojica sanjaju o povratku u svoju zemlju, no dijele ih različitosti u karakterima, a povezuje izdvojenost i porijeklo iz sredine iz koje potjeću. Hoće li se oni razumjeti bez obzira na suprotna razmišljanja i karakterne osobine?