Na Trgu Sri sela u Bibinjama sinoć je održano 37. Raspivano Bibinje, najpoznatiji i najstariji klapski susret Zadarske županije. Tijekom nešto više od dva sata, na pozornici su se smjenjivale ponajbolje hrvatske klape. Bibinjska publika još jednom je došla na svoje.

Trg je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, naime brojni mještani ali i njihovi gosti iz godine u godinu posjećuju ovaj susret koji ima za cilj očuvati izvornu klapsku pjesmu, ali je i predstaviti u prirodnom ambijentu.

- Publika nas je jako lijepo primila, drago nam je da smo mogli doživjeti ovo iskustvo pjevanja u Bibinjama. Lijepo je vidjeti da Bibinje baš živi tu klapsku pjesmu. Mnogo Klapa s kojima smo se susretali na smotrama, pričali su nam kako je u Bibinjama, pored same smotre klapa, ipak najljepše druženje - rekla nam je Kristina Puhleko prvi alt ženske Klape Teranke.

Ove prelijepe cure stigle su iz Istre, aktivno pjevaju već 15 godina, a nedavno su osvojile drugu nagradu na prestižnom Omišu - srebrni štit grada Omiša. Iz Splita u Bibinje stigla je i ženska Klapa Ventula koju je publika čak dva puta vraćala na bis.

U Bibinjama se i ove godine pjevalo za što dulji pljesak publike, a Klapa Podvorje pozvana je na bis, baš kao i proteklih godina na ovom susretu. U ovih 37. Godina u Bibinjama su pjevali tri puta.

- Raspivano Bibinje je uvik na visokoj razini, mi smo se sjajno zabavili, družili s kolegama, družili se s domaćinima. Sjajna jedna smotra i nadam se da ćemo imati priliku još jednom doći ovdje. Bibinjska publika je fenomenalna, topla, puna ljubavi i jedva se čekamo vratiti ovdje - rekao je njihov bas Marin Sarić.

Tradicionalni susret klapa u Bibinjama održava se još od daleke 1977. Godine, a Klapa Čiovo prvi puta na Raspivano Bibinje stigla je 2006. Godine, no njihov drugi tenor Ivo Oštrić u Bibinjama je prvi put.

- Ja sam prvi puta ovdje i bilo je odlično, prelijepo, ambijent je predivan, publika je vrhunska. Jednostavno predivna ekipa, ljudi, klape. Tu se vidi ono što je i mene privuklo Klapi, to je ljubav prema glazbi, ta fuzija klapska kad se sklope glasovi, kad je prava terca to je nešto najlipše na svitu - rekao nam je Ivo Oštrić iz Klape Čiovo.