Iz organizacije festivala Zadar snova najavlju večeras u 19 sati izvedbu King Ubu Retold na Forumu.

Nemojte se iznenaditi a niti prestrašiti kada maske bude izvirale po Poluotoku, jer se to ovako tumači: građenje narativa i vizualnih simbola uključuje i niz radionica s lokalnim građanstvom kako bi samu predstavu uklopili u zadarsku stvarnost.

Početak je predviđen za 19 sati  kada predstava počinje "curiti" iz raznih dijelova Poluotoka slijevajući se prema zadarskom Forumu gdje se oko 19:30 očekuje vrhunac zapleta te epilog.

Autorica te umjetničke kreacije je Aleksandra Niemczyk. Ona je magistirala Likovne umjetnosti i litografiju a drugi magisterij je na filmskoj režiji, koji je nedavno obranila na Film Factory Sarajevo pod mentorstvom čuvenog Béle Tarra. Fuzija ovih dvaju interesa često rezultira međudisciplinarnim spojem izvedbenih umjetnosti i projekata pokretnih slika.

Za vrijeme umjetničke rezidencije na 21. Zadru snova adaptirana je predstavu Kralj Ubu iz 1896 Alfreda Jarrya u izvedbenu instalaciju. Njena adaptacija stavlja poseban naglasak na tradicije groteske i apsurda kako bi prikazala zloupotrebe političke moći i opasnosti koje nose diktatorski ustroji.

Podsjećamo na udarni program Zadra snova, hip hop zabave koja je u petak navečer  održana dvorištu stambenog bloka na Bulevaru a kojeg je ovjekovječio naš foto - reporter  Marko Dimić.