U dvorištu Turističko informativnog centra TIC  (atrij palače Cedulin) u nedjelju, 13. kolovoza održat će se koncert trija iz Šibenika u kojem je i jedna Zadranka - Gordana Pavić. Ona će na glasoviru pratiti sopranisticu Neru Gojanović, bivšu ravnateljicu šibenkog HNK te tenora Vladu Garića.

Oni će izvesti repertoar talijanske kancone i evergreen pjesama.

 

Nera Gojanović, rođena 1979. godine u Šibeniku gdje završava osnovno i srednje obrazovanje.


Muzičku akademiju upisuje u Zagrebu 1997. godine u klasi prof. Snježane Bujanović-Stanislav. Kao predstavnica Hrvatske putovala je na Tajvan i Filipine gdje je sudjelovala u radu Svjetskog zbora. Održala je niz koncerata od kojih neke pod okriljem organizacija "Šibenik metropola mladih", "Hrvatska glazbena scena mladih", "Hrvatska glazbena mladež" itd. Sudjelovala je u radu Orguljaške škole u Šibeniku pod vodstvom prof. Marija Penzara. Godine 2001. osvojila je nagradu kao najbolja studentica Šibensko-kninske županije na području umjetnosti. Diplomirala je 2003. godine te iste godine upisuje magisterij na akademiji u Zagrebu u klasi primadone Nelli Manuilenko. U svom dosadašnjem umjetničkom radu održala je značajne koncerte kao što je ostvarila i značajne uloge unutar hrvatskih opernih produkcija.


Održala je samostalni koncert u MD Vatroslav Lisinski u sklopu tribine "Darko Lukić" 2005. godine. Stručno se usavršavala kod uvaženih umjetnika; Vlatka Oršanić, Anne-Marie Zeller, Tiziana Šojot, Lidija Horvat-Dunjko, Gerhard Zeller te kod ugledne europske pedagoginje Eve Blahove u Bratislavi.


Pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja nastupila je sa Zadarskim komornim orkestrom, a pod dirigentskim vodstvom Julija Marića nastupila je sa Mostarskim simfonijskim orkestrom.


S Hrvatskim baroknim ansamblom, Zagrebačkim kvartetom i kvartetom „Porin" izvela je "Stabat Mater", G. B. Pergolesija. Umjetničke angažmane ostvarila je u sklopu Dana kršćanske kulture, Pasionske baštine i Glazbenih večeri u sv. Donatu. Članica je " Hrvatskog društva glazbenih umjetnika", a od 2004. do 2008. godine djelovala je kao samostalna umjetnica.

 

Od veljače 2008. godine angažirana je kao umjetnička suradnica za glazbenu i glazbeno-scensku djelatnost u Šibenskom kazalištu te nekoliko godina i kao selektorica glazbenog dijela programa Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Umjetnička je voditeljica Festivala klasične glazbe "Musica appassionata".


Svojim dolaskom u Šibenik pokrenula je koncertnu sezonu u Šibenskom kazalištu, koncertnu pretplatu, Ciklus predstavljanja šibenskih glazbenika, Međunarodni Vocal masterclass posvećen Majdi Radić te Festival klasične glazbe "Musica appassionata" posvećen Nevenu Belamariću.

 

Gordana Pavić rođena je u Zadru gdje je završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Zlate Eterović. Uspješno je nastupala na državnim natjecanjima i kulturnim događanjima u rodnom gradu.

Godine 1994. upisuje studij glasovira u klasi prof. Jakše Zlatara pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Iste godine održava prvi samostalni koncert. Za trajanja studija redovito je nastupala u Hrvatskom glazbenom zavodu, na akademskim produkcijama te je redovito pohađala brojne stručne seminare. Dobitnica je nagrade "Darko Lukić" 1997. godine u za najbolju glasovirsku pratnju.


Za vrijeme i nakon studija upriličila je brojne samostalne koncerte diljem Hrvatske (Zagreb, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Hvar, Brač, Drniš, Metković, Opuzen itd).


Godine 1998. završava studij s najvišim ocjenama. Ostvaruje umjetničke suradnje s drugim glazbenicima te se uspješno predstavila na više koncerata u organizaciji udruge "Šibenik metropola mladih" Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, Hrvatske glazbene scene mladih, Koncertne direkcije i dr. Gostovala je u emisijama HRT-a te je bila stipendistica Grada Zagreba.


Od 1999. godine živi u Šibeniku gdje radi u glazbenoj školi Ivana Lukačića kao profesorica glasovira. U predanom pedagoškom radu bilježi uspjehe svojih učenika na regionalnim i državnim natjecanjima te obavlja dužnost pročelnika glasovirskog odsjeka. Učestalo surađuje sa opernom pjevačicom Nerom Gojanović s kojom bilježi veliki broj uspješnih koncerata u zemlji i inozemstvu. U svibnju 2006.godine završila je umjetničko usavršanje na poslijediplomskom studiju pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Jakše Zlatara.

 

Oni su objavili i svoj repertaor kojeg će izvesti na zadarskom koncertu kojeg će početi u 21 sat.


1. Z. Runjić: Magdalena (Instr)


2. G. Gershwin: Summertime


3. C. Velazquez: Besame mucho


4. B. Howard: Fly me to the moon


5. S. Cardillo: Core n´grato


6. C. A. Bixio: Parlami d´amore Mariu


7. L. Dalla: Caruso


8. Z. Runjić: Stine (instr.)


9. I.Robić: Samo jednom se ljubi


10. Tradicionalna napoletanska pjesma: Santa Lucia


11. Đ. Jusić: Dundo Maroje: Život je lijep, Pomet i Petrunjela


12. L. Demetrio: Sway (Dark city)


13. Z. Runjić: Cvijet čežnje


14. . Kander: New York, New York (instr)


15. Sartori: Con te partiro


16. J. Livingstone, R. Evans: Que sera sera


17. F. Radolfo: Dicitencello vuie


18. I.Dunajevski: Ja ljubim (Hvala ti srce)


19. A.Kabiljo: To je tvoja zemlja


20. A.L. Webber: Amigos para siempre