ZADAR -  Sinoć u crkvi sv. Donata završene su vjerojatno najvrelije Glazbene večeri u sv. Donatu.
Iako program Glazbenih večeri nije bio na razini ljetne vrućine, prostor u kojem se odvijao pokazao je kako 57. Glazbene večeri, ni kada su u pitanju vrhunski koncerti poput sinoćnjeg, publici i izvođačima na nude odgovarajuće uvjete.

Uz spektakularnu pozornicu otvaranja ispred sv. Donata, organizatori Večeri nisu se potrudili da nađu bilo kakav alternativni prostor osim crkve sv. Donata i Katedrale koja je bila pretijesna za najveći koncert ovogodišnjeg izdanja. Koncerti u Marini Dalmacija ipak je sponzorski i ne pripada tradiciji najdugovječnijeg zadarskog festivala.

Istinska zvijezda Glazbenih večeri doista je bio mladi srpski violinist Nemanja Radulović koji je s ansamblom Synergia6 sinoć imao vatreno krštenje u Zadru. I dok će publika, koja ih je iskreno prihvatila pamtiti taj koncert po izvrsnoj izvedbi, a još više neposrednosti i šarmu izvođača klasične glazbe, gostima će sigurnos ostati u sjećanju po ogromnoj količini znoja kojeg su prolili.
Nije ni čudo da nije bilo „bisa".

To što se tijekom stanke između stavaka u crkvi sv. Donat (kojeg su Koncertnom uredu preimenovali u Rotondu, što je općeniti pojam građevine kružna tlocrta, opa,) mogli čuti zvukovi trube i nečija druga svirka, to je nažalost nešto što je vječni problem organizacije kulturnih događanja i zarade uličnih svirača u sveopćoj ljetnog gužvi.