Zadar je u 88. godini života zauvijek napustio Joso Špralja, svestrani umjetnik koji će zauvijek biti upamćen po izvedbi zadarske balade Mene zovu bodulo.

Bio je fotograf, glazbenik, vlasnik poznatog Ribljeg restorana u kanadskom Torontu gdje je proveo dio života prije trajnog povratka u Zadar.

Joso Špralja, iako u kolicima posljednjih godinama, živio je život Grada. Prisutan na kavama ispred Lloyda i gotovo na svim kulturnim događanjima,. Dok je mogao u rodnom Zadru je održavao koncerte na kojima je izvodio širok opus svojih i zadarskih kompozicija. Špralja je i izlagao svoje umjetničke fotografije, a zadnja izložba je bila u Malom Arsenalu . Njegov dom bio je mjesto okupljanja kulturnjaka ali i studenata koji su na licu mjesta dobivali spoznaje o umjetničkoj kreativnosti. Nakon smrti supruge Angioline o njemu je brinula kćerka Elena, a bit će pokopana kad mu iz Kande stigne sin Leo s ostatkom obitelji.

Podrijetlom s Dugog otoka, rođen u svibnju 1929. godine, Joso Špralja bit će pokopan na Gradskom groblju. Otišao je još jedan pripadnik „zadarskog duha" koji na žalost izumire.