Zadranka Tina Keserović, nova umjetnička voditeljica Zadra snova, objavila je program 21. Međunarodnog festivala suvremenog kazališta koje se održava od 7-14. kolovoz, 2017.

 

Kazalište Hotel Bulić LAMPEDUSA BEACH
red. Senka Bulić, izv. Nina Violić
pon 7. 8. 21h Lapidarij Narodnog muzeja

Zadar snova i Kapitael Kolektiv SVJETSKA PREMIJERA
red. Ersan Mondtag, izv. Thomas Hauser, Duje Jurišić i dr.
uto 8. 8. 22h Nigdjezemska

Domino i Zadar snova NOĆ PERFORMANSA
serija izvedbi, razni izvođači feat. Bosumen music theatre
sri 9. 8. 20-24h Poljana Branka Stojakovića, Kazalište lutaka

Zadar snova i Tete iz vrtića FONDUSTIČNO
red. Katharina Hallus, izv. Kolektiv Tete iz vrtića feat. Gildo Bavčević
čet 10. 8. 19h Park Kapetanski

Zadar snova i InFluX BLOCK PARTY 023
Edo Maajka, Koolibreeze, DJ Chill, InFluX, Okus Doma, Brlog
pet 11. 8. 18h Igralište Bronx (Murvička ulica)

Zadar snova KING UBU RETOLD
red. Aleksandra Niemczyk, izv. Zadar Civil Street Show
sub 12.8. 18h Trg 5 bunara - Forum

Zadar snova i Zadar Civil DEBATNA VEČER
red. Andrea Resner, izv. Zadar Civil
ned 13. 8. 21h Narodni trg

Zadar snova RECYCLING BUDHA
Goran Novaković, Mate Kokić i vinyl team
pon 14. 8. 20h Plaža na Boriku

Dnevni Forum Romanum u 18 sati Silvia Cittadini debatni i info štand - Forum, Klub ACME

Uz program, umjetniča voditeljica, 30-godišnja glumica koja svoju karijeru gradi u inozemstvu, Tina Keserović dala je svoje viđenje festivalskog programa koji je doživio punu punoljetnost uz financijsku potporu Grada Zadra:

Uzbudljiva imena evropskog kazališta, zanimljivi izvedbeni koncepti na neobičnim lokacijama, građanski performativ, aktivistički doprinos zajednici - novi Zadar snova je pred nama. Osam dana suvremenih izvedbenih umjetnosti, ili jednostavno - novog kazališta, još jednom ispočetka, s ulice, iz dubine društva. Uz program, novosti, debate i razmjene, potičemo dijalog i izazivamo kulturne pomake ka kvalitetnijem životnom okruženju.
S nama u novom izdanju borave i rade Ersan Mondtag, vruće ime njemačke kazališne scene, Berlinčanin, pandurovske estetike i frljićevske ubojitosti, mladi lav novosviještenog evropskog integriranog doba; Aleksandra Niemzyk, vizualna umjetnica i filmska redateljica iz Poljske i Graeme Cole, dramaturg, filmski redatelj, spisatelj, Englez, te Katarina Hallus, Austrijanka koja je nakon glume završila i studij lutkarstva u Berlinu. Također iz Austrije nam dolazi pisac i lingvist, Goran Novaković, naše gore list. Nekad Zadranin Edo Maajka posjećuje stanovnike Bronxa, a festival će otvoriti naše prvakinje Nina Violić i Senka Bulić. Produkcijska ekipa je dobila pojačanje iz Splita, tu je mlada umjetnica i studentica filma Andrea Resner.

Ovogodišnji partneri festivala su zadarska plesna udruga InFluX i Domino, propulzivna udruga izvedbenih umjetnosti iz Zagreba. Najviše nas veseli predstaviti suradnju s građanima. Na poziv inicijative Zadar Civil pridružilo nam se mnoštvo dragih ljudi ovog grada te će njihov doprinos oploditi kreativan, snažan i građansko-aktivistički momentum festivala. Za svaku od ovogodišnjih produkcija je moguće da postanu trajne, igralište na Bronxu na koje je naslonjeno još važnije pitanje kvalitetnijeg suživota u zajednici, Noć performansa ili Večer na Daskama.., klice su čije plodove se veselimo gledati u budućnosti.
Ove godine Zadar snova napokon se pomiče prema rezidencijalnom i radnom mjestu produkcijskog druženja, mjestu susreta, razmjene informacija, iskustava ali i artističkih koncepata, kušanja hrane i svih drugih lijepih stvari koje taj pristup donosi.
Ostanite s nama na valu i pratite ili tražite informacije, poručujemo još jednom svima, dobrima i lošima - dođite po još, život je parada, nije slatka limunada. Dobrodošli i dobro se našli.