Sjajnim koncertom američke pjevačice Joyce Elaine Yuille i benda JAM JRS održanim na najljepšoj pozornici u gradu - Muzeja antičkog stakla pred rasprodanim gledalištem, započeo je treći po redu ZADAR JAZZ& BLUES festival u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice Grada Zadra uz potporu Grada Zadra.

Večeras s početkom u 21:30 sati u prekrasnom prostoru Muzeja antičkog stakla ne propustite nastup Josefa Wawau Adlera, međunarodno priznatog gitarista iz obitelji Sinta koji spada među najtraženije romske jazz glabenike na svijetu i Damira Kukuruzovića, jednog od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta uz pratnju njegovog kvarteta Django group.

Josef Wawau Adler međunarodno je priznat gitarist iz porodice Sinta koji je svjetsku publiku osvojio već prvim albumom "Wawau Adler - With Body and Soul" iz 1991.g i od tada je nezaobilazno ime svih najvažnijih festivala jazza u svijetu. Pod velikim utjecajem Djanga Reinhardta, ali i Wes Montgomerya, Charlie Parkera, Pat Martina i Georga Bensona razvio je zavidan vlastiti gitaristički stil i sam inspirirajući mnoge jazz gitariste. Surađivao je sa značajnim glazbenim imenima poput Bireli Lagrenea, Stochela Rosenberga, Andreasa Oberga, te Holzmanna Wintersteina, Joela Lochera i harmonikaškog virtuoza Marcela Löfflera s kojima surađuje na albumu "Wawau Adler - Back to the Roots" i intenzivno koncertira po Njemačkoj, Italiji, Francuskoj. Rado viđen u Americi Wawau Adler zajedno s gitaristom Tedom Gottsegenom održava niz gitarističkih radionica, te radi emisiju koja biva emitirana u 16 američkih saveznih država. Wawau Adler stoga spada danas među najtraženije romske jazz glazbenike u svijetu.

Damir Kukuruzović svojevrstan je homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba, već dugi niz godina slovi kao najvjerniji sljedbenik Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. Najpoznatiji promotor francuskog jazza, Kukuruzovićev quartet, nastupao je na svim bitnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Na svom cd-u Green Hill Gipsy Swing, svirao je s francuskim gitaristom Angelom Debarreom te violinistom Loulou Djinom. Godine 2009. imao je turneju nazvanu „pariško čudo na harmonici"s Ludovicom Beierom, jednim od najtraženijih jazz harmonikaša današnjice. Na svom je glazbenom putu Kukuruzović surađivao i s drugim značajnim imenima iz svijeta jazza kao što je, Adrian B. Burns ( poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhitam Kingsima), Raphael Fays najpoznatiji romski flamenco gitarist,a 2011. godine imao je zajedničku turneju s vrlo traženim manouche glazbenikom iz Strassburga, Yourgui Loefflerom. Surađivao je i sa Zaz (danas najpoznatijom pjevačicom Europe), Joschom Stephanom, Robin Nolanom, Zoranom Predinom,Sinanom Alimanovićem, Paulus Schaferom, Boškom Petrovićem.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna su u prodaji na blagajni HNK u vremenu od 11 do 13 sati i od 19 do 20:45 sati te pola sata prije početka koncerta na mjestu održavanja programa. Na vrijeme osigurajte svoju ulaznicu jer je interes veliki.