ZADAR- U sklopu 57. Glazbenih večeri u sv. Donatu, Zagrebački kvartet održat će dva koncerta: jedan za publiku u zadru, a drugu za goste Marine dalamcija, koja je sponzor manifestacije.

Zagrebački kvartet prvi će koncert imati u utorak 25. srpnja, u crkvi sv. Donata.

Sastav Kvarteta danas čine; mladi violinist Marin Maras koji je kao iznimni talent upisao Akademiju u petnaestoj godini života i do danas osvojio niz nagrada i priznanja te je između ostalog predstavljao Hrvatsku na Eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika 2010.; violinist Davor Philips profesor na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, njegov brat Hrvoje Philips, violist zaposlen u Simfonijskom orkestru HRT - a te violončelist Martin Jordan koji među četvoricom ima najdulji staž u Kvartetu i to još od 1992. godine.

Na tom koncert, Kvartet će svirati Mozartov Gudački kvartet br. 16 u Es - duru, seriozno djelo posvećeno Josephu Haydnu i Gudački kvartet br. 8 u c - molu Dmitrija Šostakoviča inspiriran jednim od najtragičnijih događaja u povijesti 20. stoljeća, ognjenom olujom koju su 1945. uzrokovali Saveznici kada su bombardirali Dresden.

Ulaznice su u pretprodaji na Info pultu Kneževe palače od 11 do 13 i 19 do 21 h.

Dan kasnije, Zagrebački kvartet će u sklopu programa koji se već treću godinu za redom odvija u Marini Dalmacija pod nazivom Glazba u Marini, svirati nešto ležerniji koncertni program. Na prekrasnom natkrivenom trijemu upravne zgrade Marine Dalmacija svirat će djela Luke Sorkočevića i lepršavije skladbe Wolfganga Amadeusa Mozarta, Petra Iljiča Čajkovskog i Henryja Purcella.


Koncert će se održati u srijedu 26. 7. s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.