Zadar classic open air nastavlja se u petak, 21. srpnja, u atriju palače Cedulin, koncertom dviju zadarskih glazbenica koje nastupaju pod imenom Dina e Mel. 

Dina Bušić, vokal, inače muzikologinja i Melita Ivković, gitaristica, poznate su svojim sugrađanima po specifičnoj glazbi koju izvode na svoj poseban način. Na festivalu Zadar classic open air nastupaju petu godinu za redom, koliko se Festival i održava.

Prije pet su godina otkrile zajedničku strast prema brazilskoj glazbi koja ih je odavno fascinirala zbog svoje elegancije i spoja različitih stilova i nasljeđa kojega nosi. Od tada nastupaju kao Dina e Mel, a repertoar im se temelji pretežno na klasicima bossanove, sambe i choroa. Stilski se, međutim, ne zadržavaju isključivo u tim okvirima već donose svoju interpretaciju poznatih hitova Antonia Carlosa Jobima i drugih autora. Na koncertu u petak, uz Jobima, izvodit će i skladbe Anibala Augusta Sardinhe, Alfreda da Roche Viana i drugih skladatelja. Kao Dina e Mel, Dina Bušić i Melita Ivković nastupale su, osim u rodnom Zadru, diljem Hrvatske i u inozemstvu. Od zapaženijih gostovanja rado ističu ona na Liburnia Jazz festivalu u Opatiji i na festivalu Au Grés du Jazz u francuskoj pokrajini Alsace.

Festival Zadar classic open air organiziraju Turistička zajednica grada Zadra i Lions klub Zadar. Od početka, prije pet godina, ima humanitarnu notu, a sredstva se ove godine prikupljaju za pomoć u daljnjem školovanju ili usavršavanju mladih zadarskih glazbenika. I na ovom koncertu koji u atriju palače Cedulin počinje u 21 sat, posjetitelji će za tu namjenu moći ubaciti svoje priloge u za to postavljene kutije.