Nakon svečanog otvorenja 57. Glazbenih večeri u Sv. Donatu na zadarskom Forumu kada su opernim uvertirama i arijama oduševili Simfonijski orkestar HRT - a pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, te zablistali solisti Evelin Novak, Jelena Kordić, Tomislav Mužek i Ante Jerkunica, na festivalu slijede dva koncerta koja ne smijete propustiti!

U nedjelju 16. srpnja s početkom u 21 sat u crkvi Sv. Donata svirati će Roman Simović, glazbenik svjetskog glasa, miljenik Valerija Gergijeva, koncert majstor Londonskog simfonijskog orkestra. Svirat će na Stradivarijevoj violini iz 1709. godine u društvu sa suprugom Milenom Simović, violinisticom i violisticom. Ona će u ovoj prilici svirati violu, a sve kako bi zajednički zadarskoj publici prezentirali prekrasan komorni program koji se uistinu rijetko izvodi - Gudačka dua u G - duru i B - duru Wolfganga Amadeusa Mozarta i Tri madrigala za violinu i violu Bohuslava Martinůa. Bračni par Simović Zadar je oduševio prošle godine na 56. Glazbenim večerima u Sv. Donatu kada su nastupili uz Zadarski komorni orkestar i izveli Mozartovu Simfoniu concertante u Es - duru, a nakon frenetičnog pljeska publike, izveli su virtuoznu Passacagliu Johana Halvorsena. U Zadar su se ove godine vratili sa zadovoljstvom kako bi se predstavili u sasvim drugačijem svijetlu, u komornoj atmosferi drevne Rotonde.

Ulaznice za koncert potražite u pretprodaji na Info pultu u Kneževoj palači od 11 do 13 i 19 do 20 h.

Roman Simović i ove godine bit će od pomoći Zadarskom komornom orkestru te će na koncertu u ponedjeljak 17. srpnja s početkom u 21 sat, sjediti za pultom koncertnog majstora na prvoj zadarskoj produkciji Beethovenove Devete simfonije pod ravnanjem maestra Ivana Repušića.