Međunarodni festival suvremenog kazališta ZadArsNova poziva umjetnike na u Noći performansa. Rok prijave je 1. kolovoz a predviđena je i naknada troškova od 1.500 kn. 

Noć performansa je site-specific događaj posvećen izvedbenoj umjetnosti u kojem su umjetnici pozvani predstaviti nove perspektive kroz istraživanje i refleksiju u odnosu na vlastitu praksu. 

- Uz inovaciju forme, ideja i estetike, neke od tema radova koje bismo podržali su vezane uz istraživanje novih pristupa održivog društva kao pitanje migracija i gospodarstva pa od klimatskih promjena do traćenja Zemljinih resursa, proizvodnje hrane do rebalansiranja odnosa spram tehnologije.  Također neka od aktualnih pitanja koja se tiču i dinamike na globalnoj razini: kako da oni koji najmanje utječu na klimatske promjene ne budu pogođeni njihovim posljedicama, i kako se nanovo povezati s lokalnim društveno-ekonomskim kontekstom, a da se ne naruše odnosi na globalnoj razini. Radovi mogu progovoriti u ime onih koji to sami ne mogu, od životinja do svega što ne može dići vlastiti glas u globalnom dijalogu o ekološkoj krizi, a također se i kritički postaviti spram eko-aktivizma i ne-održivog turizma, poručuju organizatori.

Noć performansa, projekt udruge Domino, nedugo nakon prvog izdanja 2010. godine privukla je inozemnu pažnju te je tako osim u Zagrebu, gradu gdje je sve počelo, te Splitu, Dubrovniku, Osijeku i Rijeci, održana i u Beogradu, Ljubljani i Skoplju, Francuskoj (Brest, Caen), SAD-u (New York i Portland), te u Grčkoj (Atena). Projekt se provodi u sklopu europske mreže Imagine2020 kao i Mreže izvedbenih umjetnosti u kojoj udruge Domino i Zadar snova djeluju kao su-osnivači i partneri.