Na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu, koje je ove godine obilježio svoje jubilarno 25. izdanje, specijalnu nagrada Dragan Radulović koju dodjeljuje Dječji žiri dodijeljen je predstavi "Nevidljiva" Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar.

- Svi smo u sebi pronašli nevidljivo dijete, i otkrili da nevidljive djece ima mnogo, te da nismo sami - ovim riječima je Dječji žiri obrazložio svoju odluku da nagradu dodijele predstavi „Nevidljiva".

Umjetničku statuu, rad polaznika radionice „Festivalske statuete" koju je vodio akademski kipar Marko Petrović Njegoš, preuzeo je redatelj Nikola Zavišić.

- Teško je dobiti povjerenje ovolikog broja „žiranata" (25 djece), zahvaljujem u ime cijele ekipe, oni su sada u Zadru, rade neku drugu predstavu, poslali su mi video gdje su svi skočili, digli ruke i bili u fazonu „Yes!". Presretan sam, hvala Kotoru i prije svega svoj djeci Dječjeg žirija i iz publike, jer ovo je za njih i to radimo sve za njih i zbog nas koji se osjećamo kao oni, poručio je Zavišić.

Predstava priča o vidljivom i nevidljivom svijetu, odnosno realnom svijetu roditelja i izmišljenom svijetu jedne djevojčice. Junakinja se bježeći od gradskog sivila sve više smanjuje dok ne postane „Nevidljiva". Iako primjećuje svijet oko sebe u želji da ga promijeni ili barem popravi, ne odustaje od mašte i prava na drugi i drugačiji svijet.