ZNAM DA MOGU SVE naziv je najnovije produkcije, odnosno cjelovečernjega koncertnoga kolaža koji nam je spremio vrijedni i uvijek veoma aktivni i kreativni Glazbeni studio LIBRETO.

U njemu će sudjelovati gotovo 70 glazbenih nada, i to kroz pjevanje, sviranje gitare, scenski pokret, vlastite glazbene priče i izrađene instrumente.

Oni su redom DJEČJI ZBOR LIBRETIĆI, maleni LABOSIĆI, pjevači solisti te klasični gitaristi, a glazbenu su Vam poslasticu spremili točno za početak sljedećega tjedna, u ponedjeljak, 19. lipnja, od 20:00h, i to po prvi put baš na daskama impozantnoga HNK - a Zadar, u oko dvije godine svoga sveukupnoga djelovanja.

Karte po cijeni od 30 kn možete kupiti u slobodnoj prodaji na dan koncerta na blagajni HNK - a Zadar, od 11: 00 - 13: 00 h, ili neposredno prije početka istoga, od 18:00h nadalje.

Oblikovanje tona potpisuje Mate Petričević, oblikovanje svjetla Frane Papić, a oba su mentora, Ivana Begović Habuš i Dinko Habuš, izuzetno zahvalna svojim stalnim i sjajnim suradnicima, Renatu Babiću, Ivanu Grancariću, Vinku Radovčiću, Zuzani Sikavici Svobodovoj te svim brojnim i vjernim sponzorima i donatorima, bez kojih ova produkcija sigurno ne bi mogla biti realizirana na način kako su to oni željeli i sanjali iskreirati. Tu su i mnoge drage prijateljske Udruge, počevši od GESTE, DRAME PLUS itd., koji na različite načine dodatno obogaćuju, upotpunjuju i potiču razvoj kvalitete i autentičnosti imena LIBRETO.

Koncert je sufinancirala Zadarska županija.

„Samo ime koncerta nikako nije nastalo slučajno. Jedna od naših pjesama, koja je prošla Natječaj za izvođenje na Festivalu MALI SPLIT u srpnju ove godine, u svom refrenu sadržava i sljedeće stihove - ... neka uglas polete naše note, da Vas sjete, kako djeca mogu sve što požele!... -

Na taj način i vođeni tom svojevrsnom krilaticom mi i radimo sa svom nam povjerenom djecom i mladim ljudima. Njihove granice nikada niti ne dovodimo u pitanje - samo ih tražimo pa potom širimo, osnažujemo, pomičemo i uživamo u novootkrivenim vidicima. Djeca zaista mogu sve, i mi im vjerujemo na riječ, bez ikakvog preispitivanja, niti u jednom djeliću sekunde. Trudimo se biti brana preko koje će hrabro i nesputano prijeći, od svojih želja pa sve do prave punine ostvarenja snova. Trudimo se dati im krila i širiti ih u punoj ljepoti, omjeru i raskoši. Vjerujemo da se među njima nalaze ne samo sjajni budući glazbenici, već i matematičari, sportaši, plesači, glumci, fizičari, slikari... I to treba poštovati, cijeniti i njegovati, s dostojnim udivljenjem.

Imali smo nedavno jednu predivnu situaciju kada nam je jedna Libretica na sat donijela preko 15 osvojenih plivačkih medalja. Svi smo joj zajedno zapljeskali i sami u sebi ponovno odlučili i ujedno podcrtali već donesenu odluku da ćemo, svatko od nas ponaosob, biti najbolja moguća verzija samih sebe i da nikada nećemo štedjeti na trudu, radu, volji, ljubavi i entuzijazmu. Trudimo se odlaziti i na produkcije svojih dragih članova plesača, glumaca itd. i na taj se način dodatno motivirati i inspirirati u svom radu i djelovanju.

Naši polaznici već mogu sve. Snimaju u profesionalnom studiju, i to redom autorske skladbe, pjevaju, plešu i glume u videospotovima, osvajaju brojne i vrijedne nagrade, nastupaju, sami skladaju, pjevaju pjesme iz bogatog mainstream pop repertoara, starijeg, kao i recentnog, već imaju razvijen vlastiti glazbeni stil, ukus i „njuh" te „zadnju riječ" u izboru repertoara uglavnom imaju - oni sami, znaju kako se prikladno obući, ponašati i prezentirati na sceni, izuzetno su samostalni, kreativni i domišljati i u drugim umjetničkim granama, a sve opet u bliskoj korelaciji s glazbom, svjesni su toga koliko vrijede i ne srame se to pokazati. Izuzetno smo ponosni na njih!" završava Ivana, jedna od umjetničkih voditeljica LIBRETA, a Dinko, drugi mentor, nadodaje:

„Nitko u ponedjeljak navečer iz HNK - a Zadar neće izaći bez velikog osmijeha na licu. Ova će Vas mladost, ljepota, iskrenost i zanos u svim izvedbama samo podsjetiti na to koliko snovi zaista mogu biti stvarni, i stvarniji od stvarnosti, i kako je glazba najbolja i najbrža prečica do sreće. Nikako ne propustite doći! I nikada ne zaboravite - da možete sve!"