U Muzeju antičkog stakla danas je predstavljen program Zadarskog kazališnog ljeta koje započinje 30. lipnja predstavom zagrebačkog kazališta Komedija „Nije bila peta, bila je deveta" u Kazalištu lutaka Zadar.


View on YouTube

Od desetak predstava koje će biti izvedene, većina su komedije, tri su zadarske, a osim u Kazalištu lutaka program će se odigravati u lapidariju Narodnog muzeja.

- Tri naše predstave, koje su već uspješnice, pokazuje kako se HNK Zadar sve više oslanja na vlastite snage, a sve manje na gostujuće naslove, rekla je producentica Zadarskog kazališnog ljeta Jadranka Svaguša. Iz programa je izdvojila predstavu „Bog masakra" u izvedbi Teatra Relje Bašića.

Ravnatelj HNK Zadar Renato Švorinić iznio je više informacija o Zadar Jazz & Blues Festivalu koji je potpomogla i Turistička zajednica grada Zadra.
- Od 26. do 28. srpnja na terasi Muzeja antičkog stakla održat će se tri koncerta. Publika će moći uživati uz američku pjevačicu Joyce Elaine & njen Jam JSR, Damira Kukuruzovića i Django bend te afrički orkestar Gangbe Brass band koji će, siguran sam, rasplesati sve prisutne, rekao je Švorinić.


View on YouTube

Direktor TZ grada Zadra Ante Rados je pojasnio zašto se TZ odlučio za sponzoriranje ovog događaja.

- Mi analiziramo strukturu gostiju i osluškujemo što žele. Čak 88 posto naših gostiju je inozemstva. Zato ciljamo internacionalni repertoar više kvalitete u što se savršeno uklapa Zadar Jazz & Blues Festival. Zanima ih i autohtona glazba poput klapa i KUD-ova, dok ih pop glazba koja je na vrhu top lista ne privlači i nije im prikladna, kazao je Rados.

Više informacija o Zadarskom kazališnom ljetu potražite na stranicama HNK Zadar i službenom Facebook profilu.