Plesna udruga Gesta premijerno će izvesti svoju novu dramsko-plesnu predstavu pod nazivom „AFRIKA" u ponedjeljak 12.06.2017 s početkom u 19h.

Svi koji prate dugogodišnji rad Geste sigurno neće propustiti priliku da im izmakne ulaznica za posljednju produkciju u ovoj školskoj plesnoj godini za koju su se pripremali puna 4 mjeseca.

Jako smo ponosni da publika koja prati naš rad nisu samo naši roditelji i prijatelji,već ljudi koji vole scensku izvedbenu umjetnosti i autorski rad kojim iz produkcije u produkciju nastojimo iznova dotaknuti našim porukama uz određene varijacije na teme kojima se služimo kroz pedagoški rad.

Ono sto nas najviše raduje da djeca odrastaju i sazrijevaju u Gesti...Gesta je dio njihova dječjeg putovanja kroz igru,ples,pokret,glumu i daje im priliku da se razviju, ne samo na fizičkoj razini,već i mentalnoj potičući koncentraciju,samodisciplinu,poštivanje i međusobnu suradnju i pripadnost kao dio tima.

Rad na našim projketima nije samo obična predstava kroz ples i glumu,puno je tu čimbenika koji stvaraju dobru klimu među nama suradnicima kako bi takav stav prema radu prenijeli na djecu. Djeca to osjećaju,njih nikad neće moći prevariti,oni znaju kada se nešto radi tek tako da se odradi,a još više osjete kada pripadaju,kada su dio tima i kada se nešto radi iz ljubavi.
Najveća radost je kada kroz 16 godina rada,preko 38 cjelovečernjih predstava kao umjetnički voditelj imate isti žar i entuzijazam kao na početku.Gesta je dom,radost,sreća ,zabava kažu moje Gestice i nakon takvih izjava znam da radimo nešto što je vrijedno svake sekunde truda.
Svaka naša produkcija je za naš tim (Sanja Zalović, Hrvoje Dukić, Darko Predragović-Dabi, Stipe Bujas, John Čolak, Dragan Sinovčić, Nataša Perović) je novi izazov kojim pristupamo svaki na svom polju sa posebnim osjećajem.Upravo tako je i sa ovom predstavom.

Autor predstave i koreograf Nena Jurišić na čiji je predložak profesor Hrvoje Dukić napisao edukativnu i simpatičnu afričku priču, kroz koju se provukla svima znana tema borba za poziciju,ali i opstanak u Africi. Afrika će poslati snažnu poruku koju je režirala Sanja Zalović.
Kroz predstavu će nas voditi sjajan Niko Zekanović koji je svoje prve glumačke uloge i ostvario kao 10 godišnji dječak koji do tada nije imao iskustvo,ali ga je usmjerilo prema dramskoj u Klz Donatolini čiji je član od onda. Ostatak sjajne mlade ekipe čine Dora Perić, Lea Brajica,Adam Zrilić i Vito Arbanas koji su svoj glumački potencijal već pokazali u Gestinim produkcijama...

U Gesti se uz ples i glumu odvijaju i satovi pjevanja u suradnji sa glazbenom udrugom Libreto i njihovom vokalnom mentoricom Ivanom Begović-Habuš koja odlično surađuje sa Gestom na već nekoliko Gestinih produkcija. Songove za Gestu do sada je pjevala Nika Zekić,a sada mikrofon preuzimaju mlađe snage Geste pa je od ove godine songove odpjevala sjajna Gestice Ena Nimčević.

Tekstove za Gestine songove piše Nena Jurišić dok glazbu za songove sjajno aranžira Renato Babić poznati zadarski glazbenik.Nedavno je Gestin song iz predstave Pravo na.... u Zagrebu u muzeju suvremene umjetnosti osvojio drugu nagradu na natjecanju zborova u organizaciji Zampa-a.Sretni smo da naši songovi koji su pisani isključivo za Gestine produkcije i nakon završetka idu dalje kroz glazbene festivale i natjecanja.

Sve u svemu na kraju plesne godine Gestice i njihov dramsko-plesni tim sa sigurnošću može potvrditi da je ovo bila još jedna uspješna godina...

Sigurni smo da će naša Afrika ostaviti trag u srcima svih koji su sudjelovali u ovom projektu i da će se posebno svidjeti publici koja s nestrpljenjem isčekuje premijernu izvedbu.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajnu Hnk-a od četvrtka 08.06.2017 od 18h.